Δεύτερη στην Ελλάδα η Μικτή Νέων Ηρακλείου, ήττα με 1-0 από την Μακεδονία

Ποδόσφαιρο
Δεύτερη στην Ελλάδα η Μικτή Νέων Ηρακλείου, ήττα με 1-0 από την Μακεδονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μικτή νέων της ΕΠΣΗ, πάλεψε απέναντι στην αντίστοιχη της Μακεδονίας, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 1-0. Οι παίκτες του Γιάννη Χατζεβαστού πραγματοποίησαν μια ψυχωμένη εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος και αν ήταν ίσως περισσότερο τυχεροί θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι καλύτερο. Ωστόσο η 2η θέση στην Ελλάδα δε μπορεί παρά να λογίζεται ως μια μεγάλη επιτυχία για τα παλικάρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 13’ για τη Μικτή Νέων ΕΠΣΗ, με τον Μαμουλάκη να πραγματοποιεί ωραία σέντρα σουτ όμως ο Σαβουϊδάκης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Στο 28΄ήρθε η απάντηση από πλευράς των τυπικά γηπεδούχων. Η άμυνα του Ηρακλείου αδράνησε με αποτέλεσμα ο Ιωακειμίδης να ενεργήσει γρήγορα, μπαίνοντας στη διεκδίκηση της μπάλας μέσα στη περιοχή, όμως ο Ψιμόπουλος τελευταία στιγμή πραγματοποίησε σωτήρια έξοδο και έστειλε τη μπάλα κόρνερ με τα πόδια.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η Μικτή Νέων της ΕΠΣΗ έδειχνε να έχει χάσει τη συγκέντρωση της, παραχωρώντας χώρο και χρόνο στην ομάδα της Μακεδονίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, διαδοχικές ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού.

Στο 32’ ο Γραμμένος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα από δεξιά αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Η αμέσως επόμενη ήταν και η πιο σημαντική στην αναμέτρηση, αφού ο Ανθουλάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε το σουτ και ο πάντα έτοιμος Ψιμόπουλος μπλόκαρε σταθερά.

Όσο κυλούσε ο χρόνος στο πρώτο μέρος, τόσο πιο πολλά μέτρα κέρδιζε στο γήπεδο η Μακεδονία, με την ανασταλτική λειτουργία της Μικτής νέων της ΕΠΣΗ να μην μπορεί να διαχειριστεί κατάλληλα τις προσπάθειες των Μακεδόνων.

Στο 40’ ο Ανθουλάκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ανδρεάδης προσπάθησε να μπει στη πορεία της μπάλας, χωρίς ωστόσο ευτυχή κατάληξη. Η τελευταία μεγάλη στιγμή για τη Μακεδονία στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το φινάλε. Ο Τοπαλίδης εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση των αμυντικών και μέσα από την περιοχή επιχείρησε να σκοράρει, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τη Μακεδονία να μπαίνει πολύ καλά στο παιχνίδι και γρήγορα να αλλάζει τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Στο 51’ ο Ανθουλάκης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Γραμμένος μπήκε στη πορεία της μπάλας και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ψιμόπουλο, για το 1-0.

Αυτό το γκολ φαίνεται ότι… αφύπνησε τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χατζησεβαστού, οι οποίοι στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και είχαν αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Στο 59’ η Μικτή Νέων ΕΠΣΗ, είχε μια πολύ καλή στιγμή, στην οποία θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Πακιουφάκης από δεξιά βρήκε το χώρο να περάσει τη παράλληλη μπάλα στον Μαμουλάκη, όμως ο τελευταίος αν και ήταν μόνος του απέναντι στον Πασαλίδη, δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα για την ομάδα του Ηρακλείου.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαμουλάκης δοκίμασε το πόδι του, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο αόυτ από την εστία των Μακεδόνων.

Στο 63’ η ομάδα Νέων ΕΠΣΗ, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Τσικενίδη πάνω στον Μαμουλάκη όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης συνέχισε κανονικά τη ροή του παιχνιδιού. Το Ηράκλειο ανέβασε συνεχώς στροφές στην προσπάθειά του για το τέρμα της ισοφάρισης και με τη συμπλήρωση των εβδομήντα λεπτών, ο Πασαλίδης με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ το συρτό σουτ του Κουτεντάκη.

Στο 80’ και σε μια αντεπίθεση η ομάδα της Μακεδονίας, άγγιξε το δεύτερο γκολ καθώς ο Ανθουλάκης βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ψιμόπουλου. 

Έχοντας βγει μπροστά στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού το Ηράκλειο προσπάθησε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης, ο Πασαλίδης πρόλαβε τον Κουτεντάκη λίγο πριν εκείνος κα΄νει το σουτ μέσα από την περιοχή.

ΕΠΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Θανάσης Καναράς): Πασαλίδης, Ανδρέαδης, Κατσουλίδης, Τσινεκίδης, Βασιλόπουλος, Ιωακειμίδης, Γραμμένος, Κουρφαλίδης, Τσιπούρας(75’ Ζησόπουλος), Ανθουλάκης, Τσοπούρογλου.

ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Γιάννης Χατζησεβαστός): Ψιμόπουλος, Μανιουδάκης, Σμπώκος, Μαμουλάκης, Γκίκα, Βοργιάς (55’ Στακάκης), Παπαδάκης (81’ Τσαμπουράκης), Σαβουϊδάκης, Πακιουφάκης(85’ Φαϊτάκης), Κουτεντάκης, Ροδίτης (72’ Ζηδιανάκης).

Το φιλμ του αγώνα:

90+4 Μέσα στην περιοχή ο Κουτεντάκης, δεν πρόλαβε να νικήσει τον Πασαλίδη στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

90' Τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων.

86' Ακόμα μια κίνηση για τον Γιάννη Χατζησεβαστό. Στη θέση του Πακιουφάκη πέρασε ο Φαϊτάκης.

83' Σουτ του Ζηδιανάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Πασαλίδης.

81' Αγγίζει το δεύτερο τέρμα η Μακεδονία. Σουτ του Ανθουλάκη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε άουτ.

81' Τρίτη αλλαγή για το Ηράκλειο. Ο Τσαμπουράκης πέρασε στο παιχνίδι αντί του Παπαδάκη.

76’ Γύρισμα από τον Πακιουφάκη, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Μακεδονίας.

75’ Πρώτη αλλαγή για τη Μακεδονία. Ο Ζησόπουλος πέρασε στη θέση του Τσιπούρα.

Έχει ανεβάσει στροφές το Ηράκλειο έπειτα από το τέρμα που δέχθηκε και πιέζει για την ισοφάριση.

72' Δεύτερη αλλαγή για το Ηράκλειο. Στη θέση του Ροδίτη πέρασε ο Ζηδιανάκης.

70’ Σουτ του Κουτεντάκη, ο Πασαλίδης με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ. Ακόμα μια σημαντική στιγμή για το Ηράκλειο στο παιχνίδι.

65' Κίτρινη κάρτα στον Ανθουλάκη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μανιουδάκη.

63’ Ο Τσικενίδης ρίχνει τον Μαμουλάκη εντός περιοχής, στην προσπάθεια του ποδοσφαιριστή του Ηρακλείου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης ωστόσο να μη δείχνει την άσπρη βούλα και να συνεχίζει το παιχνίδι.

61' Σουτ του Μαμουλάκη, η μπάλα πέρασε άουτ.

59’ Σέντρα του Πακιουφάκη, ο Μαμουλάκης μόνος του απέναντι στον Πασαλίδη αστοχεί με τον τερματοφύλακα της Μακεδονίας να αποκρούει, στην πιο μεγάλη στιγμή της ομάδας του Ηρακλείου στο παιχνίδι.

55' Ο Τσοπούρογλου έβγαλε τη σέντρα, ο Γραμμένος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

55' Πρώτη αλλαγή για το Ηράκλειο. Ο Στακάκης περνάει στη θέση του Βοργιά.

51’ ΓΚΟΛ για τη Μακεδονία! Ο Ανθουλάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Γραμμένος στην καρδιά της άμυνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ψιμόπουλου για το 1-0 για τη Μακεδονία.

46' Έναρξη δευτερου μέρους.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα της Μακεδονίας δείχνει να πατάει καλύτερα, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να πετύχει κάποιο τέρμα στις προσπάθειες που δημιούργησε. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Ηρακλείου κρατούν το μηδέν στα μετόπισθεν και προσπαθούν να επιτεθούν με αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα την καλή στιγμή που είχαν στο 13'.

45' Ο Τοπαλίδης μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

40' Ο Ανθουλάκης εκτέλεση το κόρνερ, ο Ανδρεάδης προσπάθησε να κάνει την προβολή από κοντά ωστόσο η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε.

33' Πολύ καλή στιγμή για τη Μακεδονία. Σουτ του Ανθουλάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ψιμόπουλος μπλοκάρει τη μπάλα.

32' Σέντρα από τα δεξιά, ο Γραμμένος από το ύψος του πέναλτι πιάνει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρα αρκετά μέτρα άουτ.

28’ Ο Ιωακειμίδης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αδράνεια της άμυνας του Ηρακλείου με τον Ψιμόπουλο να βγαίνει και να προλαβαίνει τον ποδοσφαιριστή της Μακεδονίας.

26' Κίτρινη κάρτα στον Τσινεκίδη για σκληρό μαρκάρισμα.

Οι ομάδες Κ14 και Κ15 του ΟΦΗ βρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου της Βάρης.

17' Μακρινό σουτ του Τσιπούρα δεν ανησυχεί τον Ψιμόπουλο με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του.

13' Σέντρα - σουτ από τα δεξιά για το Ηράκλειο με τον Μαμουλάκη, με τον Σαβουϊδάκη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Προπονητές από όλα τα Εθνικά κλιμάκια βρίσκονται στο γήπεδο της Βάρης, μεταξύ αυτών οι Γιάννης Γκούμας και Κώστας Τσάνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των μελλοντικών ταλέντων.

10' Σέντρα - σουτ του Κατσουλίδη, μπλοκάρει άνετα ο Ψιμόπουλος.

9' Ισορροπημένο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες. 

1' Έναρξη της αναμέτρησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News