Δεύτερη ευκαιρία... ανόδου

Ποδόσφαιρο
Δεύτερη ευκαιρία... ανόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει ουσιαστικά χαθεί για τον ΠΑΝΟΜ, έχοντας μείνει αρκετά πίσω από τον Γιούχτα, όμως μπορεί να κατακτήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική μέσω του Κυπέλλου Ερασιτεχνών!

Οι Μαλιώτες επικοινώνησαν με την ΕΠΣΗ και δήλωσαν κανονικά συμμετοχή στη διοργάνωση, στην οποία μάλιστα έχουν δυνατή προϊστορία, έχοντας φτάσει στην κατάκτηση της κούπας το 2000. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου, με αρχηγό τότε μάλιστα το νυν προπονητή, τον Γιώργο Βλαχάκη, ενώ στον πάγκο ήταν τότε ο Γιάννης Πετράκης. Από την Κρήτη θα συμμετέχουν επίσης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο ΟΦ Ιεράπετρας από το Λασίθι, η Παλαιόχωρα από τα Χανιά και η Επισκοπή από το Ρέθυμνο, η οποία δήλωσε συμμετοχή ως φιναλίστ του τελικού αντί του Κυπελλούχου Ερμή Ζωνιανών, που αποφάσισε να μη συνεχίσει (σ.σ. δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των Κυπελλούχων). Η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας θα γίνει αύριο στα γραφεία της ΕΠΟ και οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Οι Κυπελλούχοι της Κρήτης θα παίξουν πρώτα μεταξύ τους (άτυποι ημιτελικοί και τελικός Κρήτης) για να αναδειχθεί η ομάδα από το νησί που θα συνεχίσει στις επόμενες φάσεις. Εδώ έρχεται το μεγάλο κίνητρο για τον ΠΑΝΟΜ, καθώς η ΕΠΟ δίνει το δικαίωμα στην ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών να προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί και ο φιναλίστ του τελικού. Το άρθρο της προκήρυξης αναφέρει τα εξής: «Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Αν είναι Πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Εάν στο Τελικό συμμετέχει ένα Σωματείο Γ΄ Εθνικής και ένα Σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ. Σωματείο Γ' Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο δεν παραμένει στην Κατηγορία».

Να τονίσουμε ότι αυτό είχε γίνει πέρυσι, με τον Ηρόδοτο να είναι Κυπελλούχος Ερασιτεχνών, έχοντας όμως εξασφαλίσει την άνοδο μέσω της Α1 ΕΠΣΗ και έτσι επωφελήθηκε η φιναλίστ Ελπίς Σκουτάρεως από τις Σέρρες, που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News