Διεκδικούν την κούπα ΠΑΝΟΜ και ΠΟΑ

Ποδόσφαιρο
Διεκδικούν την κούπα ΠΑΝΟΜ και ΠΟΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου θα γίνει για πρώτη φορά ένας τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΗ και αυτό από μόνο του δίνει ιδιαιτερότητα και λάμψη στην φετινή διοργάνωση. Πόσο μάλλον όταν αντίπαλες είναι δύο ομάδες με σπουδαία προϊστορία στο θεσμό, ο ΠΑΝΟΜ και ο ΠΟΑ!

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στη φιλόξενη έδρα του Τυμπακίου με ώρα έναρξης στις 17:00 και κεντρίζει τα βλέμματα όχι μόνο των φίλων των δύο φιναλίστ αλλά και του ποδοσφαιρικού κόσμου της Μεσαράς.

Το γήπεδο του Τυμπακίου αναμένεται να είναι κατάμεστο γι’ αυτό και έχει τοποθετηθεί και έξτρα κερκίδα δίπλα στα αποδυτήρια. Από αυτήν θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι οι φίλοι του ΠΑΝΟΜ ενώ οι φίλοι του ΠΟΑ θα καθίσουν στην κεντρική κερκίδα. Στα εισιτήρια ορίστηκε συμβολική τιμή 5 ευρώ ενώ γίνεται κάλεσμα από την ΕΠΣΗ ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα δοθούν στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου.

Να τονίσουμε ότι το ίδιο ζευγάρι έχει υπάρξει δύο φορές σε τελικούς, έχοντας μοιραστεί τα τρόπαια. Η πρώτη ήταν το 1986 με νικητή τον ΠΟΑ (1-0) και η δεύτερη το 2000 με νικητή τον ΠΑΝΟΜ (2-0).

Χωρίς παράταση

Σύμφωνα με την φετινή προκήρυξη σε περίπτωση ισοπαλίας δεν θα υπάρχει παράταση αλλά ο νικητής θα κριθεί μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Μάλιστα για πρώτη φορά έναν τελικό ΕΠΣΗ θα διευθύνει διαιτητική εξάδα! Ρέφερι του τελικού θα είναι ο Μάριος Βισκαδούρος με βοηθούς τους Γιάννη Κουράκη και Δημήτρη Σφακιανάκη. Μάλιστα ορίστηκαν και επιπρόσθετοι βοηθοί οι Χρήστος Κρασαγάκης και Θεοδόσης Αδαμάκης και 4ος διαιτητής ο Φώτης Παπαδάκης.

Γιορτή και βραβεύσεις

Η διοργάνωση θα έχει εορταστικό χαρακτήρα με χάπενινγκς, εκπλήξεις και δώρα για τον φίλαθλο κόσμο που αναμένεται να κατακλύσει το γήπεδο του Τυμπακίου. Τα τιμώμενα πρόσωπα του τελικού από την ΕΠΣΗ είναι οι Γιάννης Κρητικός (ΠΑΝΟΜ), Μιχάλης Μαστρογιαννάκης (ΠΟΑ), η οικογένεια Καμπουράκη (Δόξα Γαλιάς), ο Ζαχαρίας Σαββάκης (Μοίρες), ο Μιχάλης Μπουμάκης (Γόρτυς), ο Αντώνης Κοτσυφάκης (Ερ. ΟΦΗ), o γερόλυκος των γηπέδων, Γιάννης Θεοδωράκης, και ο μαντιναδολόγος Μανόλης Μακρυδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News