default-image

Απειλούνται με διαγραφές οι Χανιώτες διαιτητές!

Ποδόσφαιρο
Απειλούνται με διαγραφές οι Χανιώτες διαιτητές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν ανάψει για τα καλά τα… αίματα στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, με την κόντρα μεταξύ της τοπικής ΕΠΣ και του Συνδέσμου Διαιτητών να φτάνει στο αποκορύφωμά της.

Ο ΣΔΠ Χανίων διοργανώνει κοπή πίτας αλλά η Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση και απειλή με διαγραφή όσους διαιτητές «εγγράφονται ή συμμετέχουν σε μη αναγνωρισμένα όργανα διαιτησίας από την ΕΠΟ».

Η ανακοίνωσή της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Χανίων ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους με το χανιώτικο ποδόσφαιρο (παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους), για τα ακόλουθα.

Η FIFA έχει επιβάλλει την εναρμόνιση των καταστατικών της ΕΠΟ αλλά και των ΕΠΣ όλης της Ελλάδας με το ισχύον καταστατικό της και τις σχετικές με τη διαιτησία διατάξεις του, εδώ και αρκετά χρόνια. Βάσει αυτών των διατάξεων, του άρθρου 12. παρ. 1 του ΚΑΠ 2017-18 και του άρθρου 9 παρ. 2 του Συστήματος Διαιτησίας 2017-18, τα μόνα και αποκλειστικά όργανα διαιτησίας είναι για όλη την Ελλάδα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και ανά νομό, οι Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ.

Για εν ενεργεία και μη διαιτητές που εγγράφονται ή συμμετέχουν σε μη αναγνωρισμένα όργανα διαιτησίας από την ΕΠΟ, επιβάλλεται η ποινή της άμεσης διαγραφής τους βάση του άρθρου 67 παρ. 3 του Συστήματος Διαιτησίας 2017-18.

Για τους λοιπούς εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο, η πρόσκληση ή συμμετοχή σε εκδηλώσεις μη αναγνωρισμένων οργάνων διαιτησίας συνιστά μη σεβασμό στα επίσημα αναγνωρισμένα όργανα διαιτησίας, η δε αναγόρευση αυτών σε εκπροσώπους των διαιτητών, συνίσταται δυσφήμιση του αθλήματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News