Νταμπράουσκας: «Την επόμενη σεζόν θα δουλέψουμε σκληρά για την 6αδα»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Την επόμενη σεζόν θα δουλέψουμε σκληρά για την 6αδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο περήφανος είναι για τους ποδοσφαιριστές του επανέλαβε ο Βάλντας Νταμπράουσκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το σημερινό ματς του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό.

Ο Λιθουανός προπονητής μίλησε για τη νοοτροπία που έδειξαν και ότι αποδέχθηκαν την… πρόκληση της βελτίωσης.

Σε ότι αφορά τις βάσεις που μπήκαν φέτος, υπογράμμισε ότι την επόμενη σεζόν όλοι θα δουλέψουν σκληρά για τον στόχο της 6αδας.

«Η 7η θέση δε σημαίνει τίποτα για την επόμενη σεζόν. Σημαίνει κάτι για την εφετινή αγωνιστική περίοδο και δεν επηρεάζει την επόμενη ή το πως θα παίξουμε στο μέλλον. Η τελική θέση στην κατάταξη είναι σημαντική, γιατί πριν 3-4 μήνες όλοι γνωρίζετε που βρισκόμασταν, πως παίζαμε και ότι παλεύαμε για την παραμονή. Είμαστε η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στα play out, ουσιαστικά η καλύτερη κάτω από τα play off και ολοκληρώσαμε αυτή τη διαδικασία χωρίς ήττα, παρά μόνο με νίκες και ισοπαλίες. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί αποδεχθήκαμε την πρόκληση να αποφύγουμε τον υποβιβασμό και γνωρίζω πόσο σκληρά δούλεψαν κάθε μέρα ξεχωριστά. Μπορώ να πω, ότι είμαι ο πιο περήφανος προπονητής. Εκείνες τις δύσκολες μέρες, τους δώσαμε το όραμα, οι παίκτες το αποδέχθηκαν μαζί με την πρόκληση και κάθε μέρα έδιναν τη μάχη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την θέση που τελειώσαμε στην κατάταξη. Αν μιλήσω για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά πιο τυχεροί. Κάναμε λάθη. Ο Παναιτωλικός έκανε καλό παιχνίδι, είχε και τρία δοκάρια. Νομίζω, ότι και οι δύο ομάδες… έπαιξαν λίγο και με την τύχη. Αν δεχόμασταν εμείς πρώτοι γκολ, δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο ματς. Έχουμε χτίσει αυτή τη νοοτροπία, ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε πολύ καλοί, καταφέρνουμε να παίρνουμε νίκες. Αυτό μας ικανοποιεί, γιατί ο καθένας ξεχωριστά κάνει την προσπάθεια του και έχει το δικό του μερίδιο στην ομαδική απόδοση», ανέφερε αρχικά ο 45χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Σίγουρα δημιουργούνται προσδοκίες και είναι η δική μας ευθύνη αυτή. Όταν τερματίζεις πρώτος στα play out, ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν; Προφανώς δε θες να είσαι πρώτος ή δεύτερος στα play out, αλλά να μπεις στα play off. Αυτό είναι φυσιολογικό. Πιστεύω στον σύλλογο, στο τεχνικό τιμ, στους ποδοσφαιριστές και θα δουλέψουμε για αυτό τον στόχο».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News