Super League: Ο Ολυμπιακός έστειλε το πρωτάθλημα... στην ΑΕΚ!

Ποδόσφαιρο
Super League: Ο Ολυμπιακός έστειλε το πρωτάθλημα... στην ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 1-0 τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ (1-2 τον Άρη) είναι σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια

Η μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα της Super League 1 έγινε απόψε στην προτελευταία στροφή, με τον Ολυμπιακό να "πληγώνει" τον Παναθηναϊκό κερδίζοντάς τον με 1-0 στο "Καραϊσκάκη" και η ΑΕΚ είναι σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια αφού νίκησε με την σειρά της 1-2 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και θέλει την τελευταία αγωνιστική μόλις έναν βαθμό απέναντι στον Βόλο για να κατακτήσει τον τίτλο!

Αποτελέσματα (9η)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός       1-0

Άρης-ΑΕΚ                 1-2

Βόλος-ΠΑΟΚ           0-2

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 80
  2. Παναθηναϊκός 77
  3. Ολυμπιακός 70
  4. ΠΑΟΚ 67
  5. Άρης 50
  6. Βόλος 40

H τελευταία αγωνιστική

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

20:00: ΑΕΚ - Βόλος

20:00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

20:00: Παναθηναϊκός - Άρης

Τα βλέμματα απόψε ήταν στραμμένα σε Καραϊσκάκη και Κλεάνθης Βικελίδης. Ενώ το 0-0 παρέμενε στο ντέρμπι αιωνίων, ο Άρης προηγήθηκε 1-0 με πέναλτι του Γκρέι αλλά η ΑΕΚ έβγαλε άμεση αντίδραση και πριν ολοκληρωθεί το α' ημίχρονο, γύρισε το σκορ με τέρματα των Φαν Βέερτ και Τσούμπερ, μεταφέροντας την πίεση στον Παναθηναϊκό.

Το τριφύλλι με βαριά πόδια και πιθανότατα με τους παίκτες επηρεασμένους από τον κορωνοϊό έκανε άσχημη εμφάνιση, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην χαριστεί και στο 68' με τον Ρέαμπτσιουκ να προηγηθεί με 1-0. Τα σκορ στα δύο γήπεδα δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος και ουσιαστικά η ΑΕΚ πανηγυρίζει τον τίτλο, αφού φιλοξενώντας την Κυριακή τον Βόλο στην "Αγιά Σοφιά" της αρκεί ένας βαθμός ενώ ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται μόνο νίκη δική του επί του Άρη στη Λεωφόρο αλλά θα πρέπει να περιμένει να ηττηθεί και η ΑΕΚ από τον Βόλο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News