default-image

Συγκίνηση και περηφάνεια στην πρώτη προβολή του «Black Flame Rising»

Ποδόσφαιρο
Συγκίνηση και περηφάνεια στην πρώτη προβολή του «Black Flame Rising»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με παρατεταμένο χειροκρότημα ολοκληρώθηκε η ανεπίσημη προβολή του πρώτου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ για τον ΟΦΗ “Black Flame Rising”. Η κατάμεστη αίθουσα στον κινηματογράφο “Τεχνόπολις”... πλημμύρισε από συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνειας.

Μια πρωτοποριακή παραγωγή για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου από την “24Media” και την “Indigo view”, που από την επόμενη Δευτέρα (08/05) θα προβάλλεται στην Cosmote TV και στο Sport24.gr, ενώ χρησιμοποιήθηκε υλικό και από το αρχείο της “ΚΡΗΤΗ TV”.

Για μια ολόκληρη σεζόν (2021-2022) το κινηματογραφικό συνεργείο ήταν καθημερινά σε απόσταση... ανάσας από τους ποδοσφαιριστές. Μέσα στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο και σε όλες τις δραστηριότητές τους.

Χαρές, λύπες, εναλλαγές συναισθημάτων και πολλά άλλα, που καταγράφονται μέσα από μια συνεχή ροή. Όλα αυτά “παντρεύονται” με πολλά ιστορικά στοιχεία από τις κορυφαίες στιγμές στη διαδρομή της ομάδας του Ηρακλείου, αλλά και πώς “αναγεννήθηκε” φτάνοντας στην εποχή Μπούση.

Εντυπωσιασμένοι

Μετά την προβολή, οι πρωταγωνιστές ήταν πολύ χαρούμενοι και εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Άλλωστε, και οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν για πρώτη φορά.

Ο αρχηγός του ΟΦΗ, Κώστας Γιαννούλης, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα μας δημιουργεί υπερηφάνεια σε όλους μας. Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό το πρότζεκτ. Δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ένα κειμήλιο για τον σύλλογο. Ευελπιστούμε ο κόσμος να το ευχαριστηθεί και να το απολαύσει».

Ο Πραξιτέλης Βούρος πρόσθεσε από την πλευρά του: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μια ελληνική ομάδα, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Είναι πολύ όμορφο για όλους, δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΟΦΗ. Είναι ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργεί συναισθήματα και την επιθυμία να επιστρέψει η ομάδα στις δόξες που είχε στο παρελθόν και είδαμε στο πρώτο επεισόδιο».

Στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ εξελίσσεται σε όλους τους τομείς στάθηκε ο Κοσμάς Τσιλιανίδης: «Εμείς ως ποδοσφαιριστές νιώσαμε άνετα από την πρώτη στιγμή και αυτό μας βγήκε πολύ φυσικά. Η παραγωγή και όλα τα παιδιά από το συνεργείο μάς βοήθησαν πολύ. Είναι σίγουρα ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ για τα ελληνικά δεδομένα και δείχνει ότι ο ΟΦΗ... μεγαλώνει σε όλους τους τομείς».

Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Πουρσανίδης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Κρήτη αυτό το εγχείρημα: «Νομίζω ότι σ’ αυτό το εγχείρημα αναδεικνύεται το μεγαλείο ενός συλλόγου. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη οικογένεια και αυτό είναι που χαρακτηρίζει όλη την Κρήτη. Οι οικογένειες στο νησί ανοίγουν τα σπίτια τους και έτσι ο ΟΦΗ άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και καταγράφεται η αλήθεια του. Επίσης, καταγράφεται ένα μέρος της ιστορίας του ΟΦΗ και μ’ αυτά τα πέντε επεισόδια θα έχουμε μια μεγάλη “προίκα”, για την οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, υπογράμμισε: «Επιβεβαιώθηκε από την ανεπίσημη προβολή του πρώτου επεισοδίου ότι είναι μια εξαιρετική παραγωγή, τόσο σε περιεχόμενο όσο και πώς έγινε τεχνικά. Η ιστορία του ΟΦΗ, η ιστορία της Κρήτης και ανθρώπων είναι ανεξάντλητη. Είναι κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους γι’ αυτό που εκπροσωπούμε στον ΟΦΗ».

Οι συντελεστές

Με ένα χαμόγελο ευτυχίας, οι συντελεστές είδαν τον κόσμο που ήταν στην προβολή να συγκινείται από το αποτέλεσμα.

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος σεναρίου, Γιάννης Φιλέρης, επισήμανε: «Είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα. Αναδεικνύει άγνωστες πτυχές για τον ΟΦΗ, μέσα από πολλές εναλλαγές με ιστορικό περιεχόμενο».

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Ντηνιακός, που έμεινε ένα χρόνο στο Ηράκλειο για τα γυρίσματα, ανέφερε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας. Η αποδοχή στα αποδυτήρια, που είναι ένας... ιερός χώρος, ήταν κάτι μοναδικό. Η πιο δύσκολη, αλλά απίστευτη ταυτόχρονα στιγμή ήταν όταν ανεβήκαμε με τους οργανωμένους φιλάθλους στην κορυφή του Ψηλορείτη».

Τέλος, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Γκότσης τόνισε: «Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Ελπίζω ο κόσμος να απολαύσει το αποτέλεσμα. Δεν είναι απλά μια καταγραφή με αθλητικό περιεχόμενο. Ο ΟΦΗ είναι μια ιστορική ομάδα, ενώ υπάρχουν και κοινωνικές προεκτάσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News