default-image

Με άγχος, αλλά σπουδαίο διπλό για τον ΟΦΗ στα Γιάννινα με 1-2 επί του ΠΑΣ!

Ποδόσφαιρο
Με άγχος, αλλά σπουδαίο διπλό για τον ΟΦΗ στα Γιάννινα με 1-2 επί του ΠΑΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη του νίκη στα play out πανηγύρισε σήμερα ο ΟΦΗ και μάλιστα με την… συνήθεια που έγινε λατρεία, δηλαδή εκτός έδρας.

Η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε 0-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος και ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Η απόδοση των «ασπρόμαυρων» ήταν πειστική μόνο στο πρώτο 45λεπτο, που είχαν την υπεροχή κόντρα στους γηπεδούχους και μέσα από καλό ποδόσφαιρο πήραν το προβάδισμα στο 18’ με τον Λάρσον.

Το γκολ αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει το «τρίποντο», έστω και με άγχος στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η ομάδα του Νταμπράουσκας δέχθηκε πίεση από τους γηπεδούχους.

Ο ΟΦΗ «έσπασε» σήμερα στα Γιάννινα αρνητική παράδοση 22 χρόνων, καθώς είχε να κερδίσει στην έδρα του ΠΑΣ από το 2001.  

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι (91' Τζίμας), Πήλιος, Τζίνο, Μπιλμπάο (81' Σταματελόπουλος), Ριένστρα (46' λ.τ. Νίνης), Μορέιρα, Παμπλίδης (57' Ροσέρο), Μπάλαν.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Τοράρινσον, Περέα, Μπάκιτς, Νέιρα (68' Τοράλ), Τσιλιανίδης (46' λ.τ. Ντιουσέ), Ντίκο (68' Λουίζ Φελίπε).

Το "φιλμ" της αναμέτρησης

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι στους "Ζωσιμάδες". 

18’ Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκει στον ΟΦΗ. Σέντρα του Νέιρα μετά από ωραία προσωπική ενέργεια μέσα στην περιοχή, «καρφωτή» κεφαλιά του Ντίκο πάνω από την εστία.

20’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Οι παίκτες του ΟΦΗ «πάτησαν» και πάλι σωστά στην αντίπαλη περιοχή, ο Ντίκο γύρισε τη μπάλα από δεξιά, ο Τσιλιανίδης έκανε την υποδοχή και ο Λάρσον σε δεύτερο χρόνο με ωραίο σουτ πέτυχε το 0-1.

34’ Φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ, με την σέντρα του Σόρια από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στο ύψος του πέναλτι στον Πήλιο, που σουτάρει πάνω από την εστία.

36' Κίτρινη κάρτα στον Λάρσον. 

37' Σουτ του Παμλίδη από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

41' Κίτρινη κάρτα στον Ριένστρα. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, μπροστά στο σκορ ο ΟΦΗ με 0-1. Καλύτερη η ομάδα του Ηρακλείου μέχρι το 30', αξιοποιώντας με ένα γκολ την καλή της απόδοση σ' αυτό το διάστημα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι από το 35' ως το 45', όμως η άμυνα των Κρητικών αναχαίτισε όλες τις επιθέσεις.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, με μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Αναγκαστικές και οι δύο. Για τον ΟΦΗ ο Ντιουσέ στη θέση του Τσιλιανίδη, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, όπως και ο Ριένστρα για τον ΠΑΣ που αντικαταστάθηκε από τον Νίνη. 

51' Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Σέντρα του Νίνη από δεξιά, κεφαλιά του Παμλίδη από τη μικρή περιοχή, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα. 

57' Αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Ροσέρο στη θέση του Παμλίδη. 

68' Διπλή αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Τοράλ στη θέση του Νέιρα και ο Λουίζ Φελίπε αντί του Ντίκο. 

68' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ: Κόρνερ με εκτελεστή τον Νίνη από δεξιά, κεφαλιά του Εραμούσπε σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, σουτ του Σόρια μέσα από την περιοχή στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα εκτός εστίας. 

69' Κίτρινη κάρτα στον Μορέιρα. 

75' Κίτρινη κάρτα για τον Τοράρινσον. 

76' Σέντρα του Νίνη από αριστερά, κεφαλιά του Μορέιρα από τη μικρή περιοχή δε θα βρει στόχο. 

81' Αλλαγή από τον Θανάση Στάικο, με τον Σταματελόπουλο στη θέση του Μπιλμπάο. 

82' Ευκαιρία για τον ΠΑΣ και τεράστια απόκρουση του Μανδά στην κεφαλιά του Εραμούσπε. 

91' Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Τζίμας στο ματς αντί του Μπορταγκαράι.

Τελικό αποτέλεσμα, 0-1. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον ΟΦΗ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News