Το καλοκαίρι του Μανδά: Στο μεταγραφικό… ραντάρ ευρωπαϊκών ομάδων ο γκολκίπερ του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Το καλοκαίρι του Μανδά: Στο μεταγραφικό… ραντάρ ευρωπαϊκών ομάδων ο γκολκίπερ του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ημέρα της άφιξής του στο Ηράκλειο για λογαριασμό του ΟΦΗ τον Ιανουάριο του 2022, ο Χρήστος Μανδάς ήταν ένα νέο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ για την κρητική ομάδα.

Τα στελέχη των “ασπρόμαυρων” πίστεψαν στο ταλέντο και τα περιθώρια εξέλιξης του 22χρονου τερματοφύλακα, που μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να τους δικαιώσει.

Ο ικανός γκολκίπερ έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Σεπτέμβριο στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, πέφτοντας αμέσως στα... βαθιά.

Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αποκρούοντας και πέναλτι που εκτέλεση ο Χάμες Ροντρίγκες. Από τότε δεν ξαναβγήκε ποτέ από την 11άδα, μετρώντας μέχρι τώρα 21 συμμετοχές στη Super League.

Σε επτά αγώνες κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ οι εντυπωσιακές εμφανίσεις σε πολλά παιχνίδια (ακόμη και σε ήττες των “ασπρόμαυρων”) τον έβαλαν γρήγορα στα... μπλοκάκια ομάδων του εξωτερικού.

Το ενδιαφέρον για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ είναι φιλολογικό στην παρούσα φάση, αλλά υπαρκτό και οι πληροφορίες λένε ότι το καλοκαίρι το όνομά του θα απασχολήσει πολύ έντονα στο μεταγραφικό πεδίο.

Ο Μανδάς, από την πλευρά του, σκέφτεται αυτή τη στιγμή μόνο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που απομένουν για τα play out. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό φινάλε για τους “ασπρόμαυρους” και τον ίδιο, ώστε να μείνει μια... γλυκιά γεύση στο τέλος.

Από ’δω και πέρα, πάρα πολλές ομάδες θα βάλουν στα... σκαριά τον σχεδιασμό τους και η περίπτωση του 22χρονου πορτιέρο έχει ήδη “σκαναριστεί” από ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όμως το επόμενο τρίμηνο ίσως είναι καθοριστικό. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ ως τον Ιούνιο του 2026, ενώ η προοπτική αποχώρησής του το ερχόμενο καλοκαίρι είναι στο... τραπέζι μόνο με πρόταση που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές.

Άλλωστε, υπάρχει μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και πολύ καλή συνεργασία από την πρώτη στιγμή. Ο Μανδάς αναγνωρίζει ότι η ομάδα του Ηρακλείου αποτέλεσε το ιδανικό βήμα γι’ αυτόν σε ένα κρίσιμο... σταυροδρόμι της πορείας του, ενώ οι εμφανίσεις με τα “ασπρόμαυρα” τον έχουν φέρει να συζητιέται (και να αξιολογείται) για την Εθνική ομάδα.

Όλα αυτά συνθέτουν το... παζλ της υπόθεσης, που απ’ ό,τι φαίνεται θα μας απασχολεί πολύ τους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News