Νταμπράουσκας: «Συνεχίζουμε τη δουλειά και ίσως κάνουμε ένα… εξορκισμό για τα γκολ εντός έδρας»

Ποδόσφαιρο
Νταμπράουσκας: «Συνεχίζουμε τη δουλειά και ίσως κάνουμε ένα… εξορκισμό για τα γκολ εντός έδρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποδοσφαιρικό… βιβλίο της αγωνιστικής που πέρασε, αλλά και αυτών που έρχονται «άνοιξε» ο Βάλντας Νταμπράουσκας μετά τη σημερινή προπόνηση του ΟΦΗ.

Ο Λιθουανός τεχνικός στην καθιερωμένη συζήτηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας, αναφέρθηκε στους «προβληματισμούς» από το ματς με την ΑΕΚ που εντείνουν τη δουλειά, αλλά και τη συνέχεια που ο ίδιος θεωρεί το κίνητρο… αυτονόητο.

Αυτό που τον… βασανίζει είναι η «αφλογιστία» στους εντός έδρας αγώνες, τονίζοντας με χιούμορ ότι πέρα από τη δουλειά, ίσως χρειαστούν… «κεριά, παπάς ή εξορκισμός».

«Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να πάμε για τη νίκη, είναι επικίνδυνο να διαχωρίζουμε την κανονική διάρκεια από τα επόμενα παιχνίδια. Δεν έχουμε κερδίσει ακόμα τίποτα, αυτό πρέπει να επικοινωνήσουμε προς όλους γιατί έχουμε ακόμα οκτώ αγώνες, αλλά πρέπει να συζητάμε για ολόκληρη την χρονιά», ανέφερε αρχικά ο 45χρονος προπονητής και συμπλήρωσε για τα επόμενα παιχνίδια: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να διαχωρίζουμε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από τα play out. Όλοι δουλεύουμε και έχουμε συμβόλαια μέχρι το τέλος της χρονιάς, δεν έκλεισε η σεζόν και όλοι πρέπει να δείξουμε σεβασμό προς όλους μας, την ομάδα και τον κόσμο».  

Αναλύοντας, περισσότερο την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και μέσα από τη στατιστική υπογράμμισε: «Κάναμε πολλά βήματα μπροστά από το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε με την ΑΕΚ στην Αθήνα, μέχρι και αυτό της Κυριακής. Η διαφορά είναι στις μικρές λεπτομέρειες που τους δώσαμε δύο γκολ, είχαμε κακή συγκέντρωση και οι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι και ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Στο πρώτο γκολ συνέβη αυτό, συνέχεια μιλάμε με τους παίκτες για τα λάθη που κάναμε, πως πρέπει να βελτιωνόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι μέσα από τις προπονήσεις. Πείτε μου πως θα λυθεί το πρόβλημα του δεύτερου γκολ μέσα από την προπόνηση; Συνέβη εκείνη την μέρα και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και πρέπει να μαθαίνουμε συνέχεια μέσα από τα παιχνίδια μας και να βελτιωνόμαστε. Σε φάσεις όπως αυτή του δεύτερου γκολ δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Σίγουρα υπάρχουν και θετικά από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπως ότι ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που της έκανε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, ότι έχει μέσο όρο κατοχής της μπάλας 65% και με εμάς τελείωσε στο 54%».

Στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια ο ΟΦΗ έχει 8 γκολ και σε έξι εντός έδρας μόλις 1, γεγονός που… βασανίζει τον Νταμπράουσκας.

«Συμφωνώ πως είναι μεγάλο πρόβλημα το ένα γκολ σε έξι παιχνίδια στο Ηράκλειο. Έχουμε όμως τέσσερα παιχνίδια  ακόμη στο Ηράκλειο και είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούμε και να διώξουμε από πάνω μας αυτά τα αποτελέσματα. Σε δύο παιχνίδια εκτός έδρας έχουμε πετύχει οκτώ γκολ και σε έξι εντός έχουμε πετύχει ένα, είναι πρόβλημα και όλοι το γνωρίζουμε. Όμως με την ΑΕΚ ήμασταν πολύ βελτιωμένοι, είναι λεπτομέρειες που εμείς τις κοιτάζουμε όμως στο τέλος της ημέρας μένει το αποτέλεσμα και ότι χάσαμε. Όλοι εκεί μένουν και ο κόσμος, όμως η δική μας δουλειά είναι να βρούμε γιατί ήρθε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε με χιούμορ: «Ίσως πρέπει να φέρουμε έναν παπά ή να κάνουμε… εξορκισμό, δεν ξέρω τι πρέπει να συμβεί για να το λύσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News