Το σκεπτικό της Επιτροπής για την απόρριψη της έφεσης της ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Το σκεπτικό της Επιτροπής για την απόρριψη της έφεσης της ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως αποφασίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα με τον Ατρόμητο…

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Έτσι, το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στις 19:30.

Την Παρασκευή (3/3) δόθηκε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της επιτροπής εφέσεων. Η εν λόγω επιτροπή εξήγησε όλους τους λόγους που θεωρεί πως η Ένωση δεν είχε έννομο συμφέρον, ως εκ τούτου η έφεσή της απορρίφθηκε.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν έχει αποφασίσει αν θα προσφύγει στον CAS, καθώς έχει περιθώριο 29 μέρες από την έκδοση της απόφασης.

Χαρακτηριστικά το σκεπτικό αναφέρει:

"Σχετικώς με τον χαρακτηρισμό του γηπέδου ως αντικανονικού λόγω μη πληρώσεως των οριζομένων στο άρθρο 9 του ΚΑΠ προδιαγραφών, επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεως από τη διαγωνιζόμενη ομάδα, που αντλεί έννομο προς τούτο συμφέρον.

Από αυτά ακολουθεί ότι, στην περίπτωση που η επικαλούμενη την αντικανικότητα του γηπέδου φιλοξενούμενη ομάδα δικαιωθεί και το γήπεδο κριθεί ως μη πληρούν τις άνω προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του αγώνος, η ίδια στερείται έννομου συμφέροντος να επαναφέρει το ήδη κριθέν τούτο ζήτημα με νέα ένσταση ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου.

Εξάλλου, από τις ίδιες διατάξεις συνάγεται ότι στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που αφορά στην επιβολή από μέρους του Πειθαρχικού Οργάνου σε βάρος της υπάιτιας για την αντικανονικότητα του γηπέδου ομάδας των προβλεπόμενων κυρώσεων, διάδικα μέρη είναι η Επιτροπή και ο εγκαλούμενος, όχι δε και τρίτος προβάλλοντας ίδιο δικαίωμα από την επιβολή των κυρώσεων τούτων".

Έτσι, το σκεπτικό της Επιτροπής καταλήγει αναφέροντας: "Η δεύτερη από 6.2.2023 ένσταση της ήδη εκκαλούσας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου αποβλέπουσα στην επαναφορά προς κρίση ζητήματος το οποίο είχε οριστικώς επιλυθεί και μάλιστα με την αναγνώριση υπέρ αυτής δικαιώματος, ασκήθηκε άνευ εννόμου συμφέροντος και ήταν για το λόγο τούτο απορριπτέα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News