Άνετο διπλό για τον Ολυμπιακό, 0-3 στην έδρα της Λαμίας

Ποδόσφαιρο
Άνετο διπλό για τον Ολυμπιακό, 0-3 στην έδρα της Λαμίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους τρεις βαθμούς στις… αποσκευές του έφυγε ο Ολυμπιακός από τη Λαμία, μετά την άνετη επικράτησε με 0-3 επί της ομώνυμης ομάδας.

Η αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής εξελίχθηκε χωρίς δυσκολίες για τους Πειραιώτες, που πέτυχαν το πρώτο γκολ σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Ο Σαμασέκου άνοιξε το σκορ στο 44’ με ωραίο πλασέ, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με τα ερυθρόλευκα, ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν Μπακαμπού (60’) και Μπιέλ (86’). Τρία δοκάρια είχε η ομάδα του Μίτσελ. Τα δύο στο 0-0 (35’ Χουάνγκ, 43’ Κανός) και το άλλο με τον Μπακαμπού στο 77'. Δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι στο 4' με τον Τζανδάρη.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, αλλά έπειτα από δικό του κόρνερ, αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Λαμία, έχοντας δοκάρι στο 4’. Ο Τσιλούλης κουβάλησε την μπάλα για περίπου 40 μέτρα, τροφοδότησε τον Βέργο, που έστρωσε στον Τζανδάρη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο, πιάνοντας σουτ με αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Μίτσελ είδε τα πλάνα του χαλάνε πολύ νωρίς, υπό την έννοια ότι έχασε τον Γκάρι πολύ νωρίς με τον Μπιέλ να παίρνει τη θέση του στο 6ο λεπτό.

Ο Ισπανός πήρε πρωτοβουλίες με την είσοδό του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άργησαν κάπως να δημιουργήσουν την πρώτη τους πραγματικά καλή ευκαιρία, αλλά όταν τη βρήκαν, ήταν εντυπωσιακή. Στο 22’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-1 με τετραπλή φάση. Ο Μπακαμπού γύρισε για τον Φορτούνη, που μετά το «τσαφ» του Τζανετόπουλου εκτέλεσε από κοντά, αλλά ο Κορνέζος απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια ο Μπιέλ είδε τον τερματοφύλακα της Λαμίας, Γκαραβέλη, να απομακρύνει το σουτ του, έπειτα ο Κορνέζος παρενέβη και πάλι στην προβολή του Μπακαμπού και η τελευταία ευκαιρία άνηκε στον Κανός που επίσης δεν τα κατάφερε, αφού ο Γκαραβέλης μπλόκαρε μετά την κεφαλιά του.

Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία και στο 35’ με τον Χουάνγκ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με ωραίο εκτός περιοχής σουτ μεν, αλλά άστοχο δε, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπακαμπού έστειλε την μπάλα λίγο έξω με κεφαλιά. Στο 43’ οι Πειραιώτες είχαν δεύτερο δοκάρι με σουτ του Κανός αυτήν τη φορά. Λίγο μετά άλλαξαν οι ισορροπίες στην αναμέτρηση. Ο Ραμόν επέμεινε από τα αριστερά και η μπάλα έφτασε στον Σαμασέκου που με πλασέ περίπου από τα 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη.

Τα πρώτα δέκα λεπτά κύλησαν στο β’ μέρος δίχως κάτι αξιοσημείωτο και σταδιακά ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό επιθετικά. Ο Μπακαμπού έγινε πρωταγωνιστής σε δύο περιπτώσεις, με τη μία να είναι αυτή του 0-2.

Στο 58’ έφυγε κάθετα, αλλά ο Κορνέζος του πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα. Δύο λεπτά μετά, ο Κανός έβγαλε σε θέση βολής τον 31χρονο φορ, ο οποίος αυτήν τη φορά εκτέλεσε τον Γκαραβέλη.

Οι μαζεμένες αλλαγές και από τους δύο προπονητές στα μέσα του ημιχρόνου, χάλασαν αρκετά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-3 στο 77’ με τον Μπακαμπού να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με σουτ στην κίνηση. Στο 86’ «κλείδωσε» οριστικά το «διπλό» με τον Ελ Αραμπί να βγάζει μπαλιά-τρύπα για τον Μπιέλ που εκτέλεσε τον Γκαραβέλη.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπαντά, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (64’ Σλίβκα), Τζανδάρης (80’ Μανούσος), Ρόμανιτς (64’ Νούνιες), Τσιλούλης (74’ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64’ Ντε Βινσέντι) και Βέργος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ραμόν, Φορτούνης (65’ Βαλμπουενά), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (64’ λ.τ. Ντόι), Ροντινέι, Μπα, Ινμπόμ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κανός (80’ Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (7’ λ.τ. Μπιέλ) και Μπακαμπού (80’ Ελ Αραμπί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News