Αφιερωμένη στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου η 22η αγωνιστική της SL1

Ποδόσφαιρο
Αφιερωμένη στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου η 22η αγωνιστική της SL1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα αφιερώσει η Stoiximan Super League στην εκστρατεία στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου, η Super League αφιερώνει την 22η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League (11-13/2/2023), στον αγώνα ευαισθητοποίησης όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, αλλά και στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Σε συστηματική συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ», η Super League και όλες οι ομάδες που την απαρτίζουν, στέλνουν ένα μήνυμα:

"Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί"

Η "ΦΛΟΓΑ" και η "ΛΑΜΨΗ" βασίζονται σημαντικά στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας.

Η Super League στέκεται αρωγός στον αγώνα ζωής της "ΦΛΟΓΑΣ" και της "ΛΑΜΨΗΣ" και έχει ως στόχο να ενημερώσει όλους τη φίλαθλη κοινή γνώμη, για τις δυνατότητες κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα προς τα παιδιά και τους γονείς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές σε όλους τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League θα φορούν μπλούζες με μηνύματα στήριξης του έργου της "ΦΛΟΓΑΣ" και της "ΛΑΜΨΗΣ" και του αγώνα ζωής που δίνουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους, ενώ παράλληλα θα κρατούν και πινακίδες με μηνύματα υποστήριξης της πρωτοβουλίας αυτής.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος Δ.Σ. της Super League Κάτια Κοξένογλου δήλωσε:

"Η Super League στηρίζει διαχρονικά το έργο της "ΦΛΟΓΑΣ" και της "ΛΑΜΨΗΣ έμπρακτα, τόσο με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όσο και με υλική αρωγή.

Πέρα από την πλειάδα πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Super League όλα αυτά τα χρόνια, για την ανάδειξη του πολύτιμου έργου της "ΦΛΟΓΑΣ" και της "ΛΑΜΨΗΣ", αλλά και για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης για τον τιτάνιο αγώνα ζωής που δίνουν τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και οι οικογένειές τους, η Super League και όλες οι ομάδες που την απαρτίζουν, στεκόμαστε διαχρονικά δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας".

Ο κ. Δημήτρης Σανδάλης, πρόεδρος του συλλόγου "Λάμψη" σημείωσε:

"Η Διεθνής Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας 15ηΦεβρουαρίου, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εξασφάλιση και υποστήριξη της καλύτερης ποιότητας ζωής των παιδιών που νοσούν.

Η "Λάμψη " από το 1987 στέκεται σημαντικός «πυλώνας» και βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε παιδί με καρκίνο αξίζει την καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχολογική και οικονομική φροντίδα ανεξάρτητα από τα οικονομικά μέσα ή την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει.

Εκφράζουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη, αλλά και ευχαριστούμε θερμά την αναπληρώτρια πρόεδρο της Super League Κάτια Κοξένογλου και όλες τις ομάδες της Super League, που για ακόμη μια φορά ενισχύουν το έργο μας.

Ως εκπρόσωπος της "Λάμψης" υποστηρίζω πλήρως πως ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί και πως η 15η Φεβρουαρίου αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία να ενώσουμε τα χέρια και να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειές τους."

Από την πλευρά της, η κ. Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος Δ.Σ. του συλλόγου "Φλόγα", τόνισε:

"Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο στις 15 Φεβρουαρίου.

Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, αφιερωμένη σε όσα παιδιά με κουράγιο και γενναιότητα αντιμετωπίζουν τώρα τον καρκίνο, σε όσα έχουν αποθεραπευτεί, αλλά και σε εκείνα που δεν είναι πια κοντά μας.

Εκ μέρους των γονιών και των παιδιών της Φλόγας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Super League για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά της.

Κάθε χρόνο, είναι δίπλα μας, μάς ενισχύει ηθικά και υλικά και δυναμώνει τις φωνές μας. Μαζί μεταφέρουμε το πιο ισχυρό και ουσιαστικό μήνυμα: "Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί".

Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας.

Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά.

Το 80% από αυτά, με εξειδικευμένη θεραπεία, κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:

  • στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και
  • σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη»

βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση!

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας!

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί – Αθήνα

Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421

E-mail: [email protected]

Web: www.floga.org.gr

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες – Β. Ελλάδα

Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου, τ.κ.54453, Θεσσαλονίκη

Email: [email protected]

Web: www.lampsi.org

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News