Λαρς Φρις στο neakriti.gr: «Ο Γκρόνινγκ έχει το… πακέτο ως στράικερ περιοχής»

Ποδόσφαιρο
Λαρς Φρις στο neakriti.gr: «Ο Γκρόνινγκ έχει το… πακέτο ως στράικερ περιοχής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ψυχρό κλίμα των Σκανδιναβικών χωρών και εν προκειμένω η Δανία, «χάρισε» στον Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ ένα πολύ βασικό στοιχείο για το ποδοσφαιρικό του… DNA.

Το «κρύο αίμα» που απαιτείται για τους επιθετικούς, όταν βρίσκονται μπροστά στην αντίπαλη εστία για να «εκτελέσουν».

Η διαπίστωση αυτή γίνεται πιο βαρύνουσα όταν προέρχεται από τον προπονητή, που έχει δει πολλές φορές το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, με αξιοζήλευτο ποσοστό ευστοχίας αναλογικά με τον αριθμό τελικών προσπαθειών.

Ο λόγος για τον Λαρς Φρις, ο οποίος από την Τσεχία όπου βρίσκεται δεν αρνήθηκε να σκιαγραφήσει για τη «Νέα Κρήτη» το προφίλ του 25χρονου στράικερ, που πλέον φορά τα «ασπρόμαυρα» της ομάδας του Ηρακλείου.

Ο 46χρονος Δανός προπονητής είναι στο τεχνικό επιτελείο της Σπάρτα Πράγας, ως άμεσος συνεργάτης του Μπρίαν Πρίσκε, όμως για δύο σεζόν καθοδηγούσε τον Γκρόνινγκ ως προπονητής της Βίμποργκ.

Μάλιστα, ήταν οι πιο παραγωγικές χρονιές του Σκανδιναβού επιθετικού, που με τη συγκεκριμένη ομάδα είχε 50 συμμετοχές και 31 γκολ (σε 1η και 2η κατηγορία της Δανιάς).

Από αυτές στις 32 είχε προπονητή τον Λαρς Φρις, πετυχαίνοντας 19 τέρματα.

Ο Δανός τεχνικός γνωρίζει σαν την… παλάμη του, τον στράικερ του ΟΦΗ και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του.

«Ο Σεμπάστιαν είναι ένας αυθεντικός στράικερ. Είναι πολύ δυνατός και μαχητικός στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Κινείται συνεχώς στο… κουτί, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα. Λειτουργεί καλά, όταν ομάδα του ανεβάζει την πίεση προς την περιοχή του αντιπάλου. Θα έλεγα είναι ο τύπος του επιθετικού, που κάνει την τελική εκτέλεση μπροστά στην αντίπαλη εστία και είναι πολύ σημαντικός για μια ομάδα που έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας», ανέφερε αρχικά ο Φρις και συμπλήρωσε: «Πραγματικά είναι πολύ δυνατός και ευέλικτος μέσα στην περιοχή. Αν η ομάδα του τον… ταΐσει στο σημείο του πέναλτι, θα πάρει πολλά γκολ από αυτόν. Αν το στιλ παιχνιδιού είναι τέτοιο, αναμφίβολα ο Σεμπάστιαν έχει το προφίλ επιθετικού που πρέπει να επιλέξεις».

«Απόλυτα επαγγελματίας»

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του 25χρονου φορ, αλλά και την αυτοπεποίθηση που τον διακρίνει.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Ξέρει τι θέλει και δουλεύει για αυτό με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο. Έχει αυτοπεποίθηση, στοιχείο που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό για ένα επιθετικό. Πιστεύει πολύ στον εαυτό του, αλλά κυρίως νοιάζεται πολύ για το σύνολο».

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι μίλησαν αυτές τις μέρες, αλλά δε χρειάστηκε να τον συμβουλεύσει κάτι: «Κρατάμε επικοινωνία και μιλήσαμε για αυτό το βήμα. Ο Σεμπάστιαν ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Να βγει στο γήπεδο και να δουλέψει. Θέλει να δείξει πράγματα και δεν χρειάζεται καμία συμβουλή από μένα ή οποιονδήποτε. Η δουλειά του θα τον ανταμείψει».

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα στράικερ που διαθέτει όλο το… πακέτο, αν αξιοποιηθεί από το στιλ παιχνιδιού.

«Από όσα γνωρίζω για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που θέλει να δουλέψει μαζί του. Φαντάζομαι ο Σεμπάστιαν είναι ένα πρότζεκτ για τον σύλλογο και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα εξελιχθεί. Μέσα από τη δουλειά, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα πετύχει πολλά γκολ. Αυτό από μόνο του θα τραβήξει την προσοχή. Όπως είπα και πριν, πρόκειται για ένα επιθετικό που έχει όλο το… πακέτο. Μπορεί να αξιοποιήσει μέσα στην περιοχή, την επιθετική δραστηριότητα της ομάδας, πετυχαίνοντας γκολ που είναι και η ουσία του ποδοσφαίρου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News