Super League 1: Με Πινέδα πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Super League 1: Με Πινέδα πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή

Φωτιά μπήκε στο πρωτάθλημα της Super League 1, με την ΑΕΚ να παίρνει απόψε με σκορ 1-0 το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να μειώνει στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Χρυσός σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν στο 68ο λεπτό ο Ορμπελίν Πινέδα και με αυτό το γκολ έσπασε το φετινό αήττητο του Παναθηναϊκού. Μέχρι τώρα σε 16 αγώνες, οι «πράσινοι» είχαν πανηγυρίσει 13 νίκες, ενώ είχαν και τρεις ισοπαλίες ενάντια στους Ολυμπιακό, Ιωνικό και ΟΦΗ.

Κερδισμένοι της αγωνιστικής πέρα από την ΑΕΚ, ήταν επίσης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, που είδαν την δική τους διαφορά από την κορυφή να μειώνεται στους επτά βαθμούς, κάτι που προμηνύει ακόμα συναρπαστικότερη εξέλιξη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναθηναϊκός

2. ΑΕΚ

3. ΠΑΟΚ

4. Ολυμπιακός

5. Άρης

6. Βόλος ΝΠΣ

7. Ατρόμητος

8. Παναιτωλικός

9. Αστέρας Τρίπολης

10. ΠΑΣ Γιάννινα

11. ΟΦΗ

12. Λεβαδειακός

13. Λαμία

14. Ιωνικός

H Ένωση εκμεταλλεύτηκε μία στιγμή αδράνειας των πράσινων και με τον Μεξικανό άσο επέστρεψε στις νίκες, στο πιο must win παιχνίδι της μέχρι τώρα στη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός είχε την κορυφαία ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μπερνάρ (54’), είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 98’ αλλά θα μπορούσε να είχε δεχθεί και δεύτερο γκολ, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία (90+9’). 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (81' Τσούμπερ), Πινέδα (90' Φερνάντες), Γκαρσία, Αραούχο (90+11' Μήτογλου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89' Βαγιαννίδης), Πέρεθ (89' Τσόκαϊ), Κουρμπέλης (70' Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (55' Τσέριν), Σπόραρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News