Ήττα σοκ (2-1) για την ΑΕΚ στα Ιωάννινα!

Ποδόσφαιρο
Ήττα σοκ (2-1) για την ΑΕΚ στα Ιωάννινα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2023 ξεκίνησε με το... αριστερό για την ΑΕΚ. Η Ένωση είχε να δεχθεί γκολ από το ματς με τον Αστέρα (6 Νοεμβρίου), έφαγε δύο γκολ στους Ζωσιμάδες και ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα γκολ για την ομάδα του Θανάση Στάικου πέτυχαν οι Ριένστρα και Μπάλαν, ενώ για την Ένωση μείωσε ο Αραούχο.

Οι Ηπειρώτες ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Αρχικά άνοιξαν το σκορ με τον Ριένστρα στο 9'. Ο Πήλιος πήρε με παλικαρίσιο τρόπο μια κόντρα από τον Πάολο Φερνάντες. Ο νεαρός μπακ κράτησε την μπάλα έξω από την περιοχή και τη μοίρασε εξαιρετικά στον Ολλανδό, ο οποίος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ που ακολούθησε και πέτυχε δεύτερο γκολ στο 31'. Ο Σόρια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάλαν πήδηξε πιο ψηλά από τον Βίντα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση αύξησε την πίεσή της και πέτυχε το γρήγορο γκολ με τον Αραούχο στο 50'. Οι παίκτες του Αλμέιδα συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Πινέδα μοίρασε ωραία στον αρχηγό της Ένωσης και αυτός με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, είχε τις ευκαιρίες δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έμεινε στους 35 βαθμούς και πηγαίνει στο ντέρμπι κορυφής στην OPAP Arena, ούσα στο -7 από τον Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα ο ΠΑΣ έκανε σημαντικό άλμα από τη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας στους 14 βαθμούς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (68' Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89' Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79' Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65' Φαν Βερτ), Πινέδα (73' Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News