Με ανατροπή το «6Χ6»: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-2 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Με ανατροπή το «6Χ6»: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-2 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ Αϊτόρ με δύο γκολ

Καλπάζει ο Παναθηναϊκός στην εφετινή Super League, έχοντας το απόλυτο νικών στις 6 πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του ΠΑΟΚ με 1-2 στην Τούμπα και μάλιστα με ανατροπή, αφού στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ. Έτσι, είναι πλέον στο +7 από τον «δικέφαλο» του Βορρά και τον Ολυμπιακό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ο Αϊτόρ που πέτυχε και τα δύο γκολ, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί με τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος «χτύπησε» από την αριστερή του πλευρά και δη πάνω στον Σάντσες. Από εκεί προσπάθησε να βγάλει τις περισσότερες επιθέσεις του. Και από εκεί βρήκε και το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση στο 16' του αγώνα με σκόρερ τον Ολιβέιρα.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βάλουν ένα δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσουν» τη νίκη με τους Νάρεϊ και κυρίως τον Κούρτιτς στις καθυστερήσεις να χάνουν τις ευκαιρίες από πλευράς ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα. Αν και απείλησε πρώτος, στο 12' με διαγώνιο σουτ του Αϊτόρ το οποίο έβγαλε ο Κοτάρσκι. Η μόνη φάση που έβγαλε ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Σπόραρ στο 37' το οποίο έπιασε εύκολα ο Κροάτης γκολκίπερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αλλάξει πλευρές τους Αϊτόρ και Μπερνάρ με τον Ισπανό να πέφτει πάνω στον Βιεϊρίνια και θέλησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Αυτό έγινε μόλις στο 51' όταν ο Πέρεθ έκανε μια τρομερή μπαλιά σαράντα μέτρων στον Αϊτόρ ο οποίος έφυγε στην πλάτη του Πορτογάλου μπακ, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Κοτάρσκι και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1 του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι κέρδισε πέναλτι στο 68' όταν ο Σπόραρ δέχτηκε μια ψηλοκρεμαστή πάσα, πήρε την κεφαλιά με τον Κοτάρσκι να μην βρίσκει τη μπάλα αλλά το κεφάλι του Σλοβένου. Ο διαιτητής της αναμέτρησης μέσω VAR έδειξε την άσπρη βούλα και το πέναλτι στους πράσινους. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1 και την ανατροπή του Παναθηναϊκού στο σκορ.

Στο 90' ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πέναλτι σε μια μονομαχία του Μάγκνουσον με τον Κωνσταντέλια αλλά μετά τη χρήση του VAR άλλαξε την απόφαση του καθώς δεν υπήρχε επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ είχε τρεις τελικές αλλά όλες πέρασαν πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (75' Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (76' Τσαούσης), Ντάντας (76' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (75' Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (58' Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ (90' Γκάνεα), Αϊτόρ (90+4' Σάρλια), Σπόραρ (86' Ιωαννίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News