Mε Ατρόμητο ο ΟΦΗ εκτός έδρας στην πρεμιέρα

Ποδόσφαιρο
Mε Ατρόμητο ο ΟΦΗ εκτός έδρας στην πρεμιέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League

Τον Ατρόμητο θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ, εκτός έδρας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League στις 20 Αυγούστου μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία και του προέδρου της Κρητικής ΠΑΕ Μιχάλη Μπούση.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής :

Άρης - Λεβαδειακός

Ατρόμητος - ΟΦΗ

Βόλος - Αστέρας

Ολυμπιακός -ΠΑΣ

Παναθηναϊκός - Ιωνικός

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Λαμία - ΑΕΚ

Η σεζόν, σύμφωνα με τις ημερομηνίες που ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25/7 η Λίγκα, θα ξεκινήσει το διήμερο 20-21 Αυγούστου και θα διακοπεί στις 13 Νοεμβρίου με την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, μέχρι τις 21-22/12 (14η αγωνιστική) λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ. Πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχει ακόμα μια στα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων για το Nations League και συγκεκριμένα από 17-18/9 (5η αγωνιστική) μέχρι 1-2/10 (6η). Φέτος έχει προγραμματιστεί αγωνιστική και για το διήμερο 28-29/12 (15η) ενώ η πρώτη αγωνιστική του 2023 θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5/1 (16η). Η κανονική διάρκεια θα τελειώσει στις 12 Μαρτίου. Τα play off και play out αρχίζουν στις 18/3 και οι αγώνες κατάταξης ολοκληρώνονται στις 14/5.

Υπενθυμίζεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πήρε την οριστική και τελική απόφαση να υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι από την Super League 1 και να ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της Super League 2.

Στα της διαδικασίας, η Αστυνομία είχε ζητήσει τέσσερα παιχνίδια στην Αθήνα μάξιμουμ ανά αγωνιστική ενώ κλειδάριθμο πήραν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρης.

Η Super League παρουσίασε τη μπάλα του νέου πρωταθλήματος ενώ βραβείο Fair Play πήρε ο Σέρχιο Αραούχο για την σπάνια κίνηση να αφιερώσει το γκολ του κόντρα στον Αρη στον αδικοχαμένο, Αλκη Καμπανό.

Επίθεση Μαρινάκη σε ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης, εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΠΟ κάνοντας λόγο για «ασέβεια και αδιαφορία» προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Δεν δεχόμαστε και να πληρώνουμε και να μην αποφασίζουμε για το μέλλον μας» είπε χαρακτηριστικά ενώ επανέφερε το αίτημα της Λίγκας για καταβολή ποσοστού στις ΠΑΕ από το Στοίχημα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε την ΕΠΟ «να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά» αλλά παράλληλα ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας με την οποία μειώνεται από 5% σε 1% το ποσοστό που δίνει η Σούπερ Λίγκα στην Ομοσπονδία.

Στο περιθώριο της κλήρωσης δεν έλειψαν τα πηγαδάκια, ένα από τα οποία ήταν ανάμεσα σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος της Super League μάλιστα, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον απερχόμενο αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στάθηκε στην απόφαση της ΕΠΟ να μην συνεχίσει στο πόστο του αρχιδιαιτητή. «Πέρσι ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Όλες οι ομάδες, ακόμα και οι μικρότερες ήταν σε θέση να κερδίζουν μεγαλύτερες» τόνισε ο Άγγλος το συμβόλαιο του οποίου με την ΕΠΟ λήγει σε λίγες ημέρες αλλά η Super League τον προσέλαβε ως σύμβουλο για τη διαιτησία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News