Τα δεδομένα στα Play Off μετά το "διπλό" του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη...

Ποδόσφαιρο
Τα δεδομένα στα Play Off μετά το "διπλό" του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός χθες στο ΟΑΚΑ με την ισοπαλία να ευνοεί τους "πράσινους" που έχουν το προβάδισμα για την ευρωπαϊκή έξοδο! Στα άλλα ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες» με 1-0 ενώ ο Αρης απέτυχε να κερδίσει τον μισό Ολυμπιακό και ηττήθηκε με 1-0 στην Θεσσαλονίκη...

*ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-0: Με την «λευκή ισοπαλία» να βολεύει περισσότερο τους φιλοξενούμενους, που παρέμειναν τρίτοι στη βαθμολογία (θέση Ευρώπης), διατήρησαν το +2 από τον χθεσινό τους αντίπαλο και να έχουν το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη τελική ισοβαθμία τους, ενώ συνέχισαν να είναι αήττητοι στο «μίνι πρωτάθλημα»!

Την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις προβληματικές και κυρίως αναποτελεσματικές εμφανίσεις τους -ακούγοντας και αποδοκιμασίες μετά τη λήξη από τον κόσμο τους-, ωστόσο μαθηματικά συνεχίζουν να ελπίζουν για έξοδο στην Ευρώπη…

Καλύτερη η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά (με πολύ κόσμο στο πλευρό της), έχοντας και δοκάρι σε προσπάθεια του Χατζισαφί στο 29’, ανέβηκε στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με Χουάνκαρ και Καρλίτος.

* Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Χάλασαν τον Άρη τα… δεύτερα του Ολυμπιακού! Παρότι ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα του με 10/11 «αναπληρωματικούς», οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0.

Το γκολ του Τικίνιο στο 55ο λεπτό χώρισε τις δύο ομάδες, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν φρεσκάδα και τρεξίματα, εκτοξεύοντας τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 19 βαθμούς. Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ευκαιρία για να ανέβουν μόνοι τρίτοι (με νίκη) ή τουλάχιστον να βρεθούν στο +1 από την ΑΕΚ (με ισοπαλία) και βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα για την Ευρώπη.

Εξαιρετικό ματς από τους Κούντε, Κανέ, Μπαγκαλιάννη, το πάλεψαν οι Ιτούρμπε, Μαντσίνι από πλευράς Άρη αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι.

*ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-0: Από τις περιπτώσεις που η ομάδα η οποία ήθελε περισσότερο τη νίκη, την πήρε και απολύτως δίκαια! Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανώτερος από τον ΠΑΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και εκμεταλλευόμενος την έδρα του, επικράτησε 1-0 στους «Ζωσιμάδες».

Το τέρμα που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Σνάιντερ στο 77’, έπειτα από κεφαλιά του Πίρσμαν και σέντρα του Σάλιακα, ενώ η νίκη των γηπεδούχων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι πριν από το γκολ του Γερμανού, ο Περέα είδε δύο τέρματά του να ακυρώνονται (ορθώς) από τον VAR για οριακά οφσάιντ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των γηπεδούχων στη διαδικασία, ενώ ο ΠΑΟΚ μένει χωρίς νίκη από τις 20 Μαρτίου, όταν είχε επικρατήσει της ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ.

                                                    O "καθρέφτης"

Τα αποτελέσματα (7η αγωνιστική Play Off)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-0 (77′ Σνάιντερ)

Αρης-Ολυμπιακός 0-1 (55′ Τικίνιο)

Ολυμπιακός 79

ΠΑΟΚ 60

Παναθηναϊκός 55

Αρης 53

ΑΕΚ 53

ΠΑΣ Γιάννινα46

Η επόμενη αγωνιστική:

Τετάρτη 11 Μαΐου

18:30 ΠΑΟΚ-Άρης

19:30 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

21:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News