Ο «δικός μας» Γιάννης Αναστασίου και ...τα ρεκόρ που οδηγεί

Απόψεις
Ο «δικός μας» Γιάννης Αναστασίου και ...τα ρεκόρ που οδηγεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο πέρασμά του από το "Γεντί Κουλέ" έφτασε τις 100 προπονητικές νίκες στην καριέρα του, με τον Παναιτωλικό να αλώνει πρώτη φορά την έδρα του ΟΦΗ - Το είχε κάνει και σε βάρος του Παναθηναϊκού! -Τα 6 ρεκόρ που έγραψαν

Είναι κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υψώνουν την ποιοτική τους στάθμη, ομάδες της  περιφέρειας. Ο ΟΦΗ σημαιοφόρος της ποιότητας, με προσπάθειες που στοχεύουν την αλλαγή της βεβαρημένης νοοτροπίας που μαραζώνει το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να είναι ικανοποιημένος που υπάρχουν κι άλλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις που επιθυμούν και επιζητούν το ίδιο.

Οι ρίζες αυτής της διαφορετικότητας, που θέλουν να αναδείξουν μια άλλη καλύτερη νοοτροπία, εντοπίζονται μερικές δεκαετίες πίσω στις εποχές του Γκέραρντ, με πολλά από τα φυτώρια του, να συνδράμουν σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως περίοπτα δένδρα τους.

Πέρα και αυτονόητα από τον Νίκο Νιόπλια στο τιμόνι του ΟΦΗ, ο Γιάννης Αναστασίου που πήρε τις μεγάλες βάσεις ανάπτυξης του, ως ποδοσφαιριστής στα δυόμιση χρόνια που σκόραρε με τη φανέλα της κρητικής ομάδας, εκτοξεύοντας διεθνή την ποδοσφαιρική του καρριέρα έδειξε αυτή τη φλόγα και στο Γεντί Κουλέ, ως προπονητής με τη νίκη του Παναιτωλικού επί του ΟΦΗ με 2-4.

Η επίσημη σελίδα της διοργανώτριας, παρουσίασε τα πέντε ιστορικά ρεκόρ του Παναιτωλικού μετά από αυτή τη νίκη και μαζί την ισοφάριση σε ένα έκτο, προσθέτοντας για τον προπονητή του Γιάννης Αναστασίου 100 νίκες στην καριέρα του!

Μπράβο στον Παναιτωλικό για τα απανωτά του ρεκόρ με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του:

Ρεκόρ 1ο: Με τη νίκη επί της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, για πρώτη φορά επικρατούσε εκτός έδρας επί μίας ομάδας του πρώην ΠΟΚ.

Ρεκόρ 2ο: Συνέχισε την Τετάρτη, νικώντας στο Αγρίνιο τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μετά στο Ηράκλειο,  συνέχισε να κάνει ρεκόρ.

Ρεκόρ 3ο: Νίκησε για πρώτη φορά τον ΟΦΗ εκτός έδρας (Ως τότε έξι ήττες και δύο ισοπαλίες πέρσι).

Ρεκόρ 4ο: Πρώτη φορά στην ιστορία του στην κατηγορία πέτυχε τέσσερα γκολ εκτός έδρας. Το είχε κάνει σε μικρότερες κατηγορίες και στο κύπελο, ποτέ όμως, σε 184 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

Ρεκόρ 5ο: Πρώτη φορά κέρδισε διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος. Μάλιστα σε επτά ημέρες, χωρίς να έχει παρεμβληθεί άλλο παιχνίδι πρωταθλήματος. (Τη σεζόν 2104-15 έκανε διαδοχικές νίκες εκτός, αλλά η μία ήταν χωρίς αγώνα με τη Νίκη Βόλου).

Ρεκόρ 6ο:Πέτυχε την τέταρτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του, τη σεζόν 2018-19 ΠΟΥ είχε τέσσερις νίκες στις 15 αγωνιστικές. Έχει τώρα έξι ως οκτώ ευκαιρίες, ανάλογα με το πόσα παιχνίδια θα παίξει στα Playoffs ή Playouts, να κάνει και πέμπτη νίκη και νέο ρεκόρ.

Οι 100 νίκες του Αναστασίου: Με τις επιτυχίες αυτές, ο Γιάννης Αναστασίου έφτασε τις 100 νίκες στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις. Του έμελλε να το κάνει σε βάρος της τελευταίας ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε, του ΟΦΗ. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι το πέτυχε ως προπονητής του Παναιτωλικού, της ομάδας σε βάρος της οποίας πέτυχε την πρώτη του νίκη! Ήταν ένα παιχνίδι του 2013, Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός!

Οι 100 νίκες ανά ομάδα: Με τον Παναθηναϊκό: 65 -Με τη Ρόντα: 8 -Με την Κόρτραϊκ: 3 -Με την Ομόνοια: 9 -Με τον Ατρόμητο: 5 -Με τον Παναιτωλικό: 10

Οι 100 νίκες ανά διοργάνωση: -Στη Super League: 61 -Στο Κύπελλο Ελλάδας: 14 -Στην Α' Κύπρου: 8 -Στην Α' Ολλανδίας: 8 -Στο Europa League: 4 -Στην Α' Βελγίου: 2 -Στο Champions League: 1 -Στο Κύπελλο Κύπρου: 1 -Στο Κύπελλο Βελγίου: 1

Στατιστικά στοιχεία slgr.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News