ΟΦΗ: Το... τρικ του Νιόπλια ήταν λαμπρό

Απόψεις
ΟΦΗ: Το... τρικ του Νιόπλια ήταν λαμπρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη αίσθηση να "γράφει" στα αντίπαλα δίχτυα ο ρόλος του βασικού φορ- Η χαρά των αστέρων δημιουργών της μεσαίας γραμμής

Το ωραίο ποδόσφαιρο και οι καλοί ποδοσφαιριστές, είναι πλούτος για τα ενδιαφέροντα, όχι μόνο των οπαδών, αλλά για κάθε θεατή ενός αγώνα.

Ο ΟΦΗ παίζει καλό ποδόσφαιρο με αρκετούς παίκτες του να έχουν τη δυναμική της διαφοράς. Είναι ομάδα που γίνεται ένα με τον προπονητή, ικανή να γράψει ουσιώδεις πορείες στο πρωτάθλημα. Τι πιο συναρπαστικό να βλέπεις τη δουλειά των παικταράδων στο κέντρο και μπροστά, να βρίσκουν ανταπόκριση στις κινήσεις τους; Ο απειλητικός φορ  στα αντίπαλα δίχτυα, που έλλειπε σε άλλα ματς, έδωσε το πιο ζωηρό παρόν απ’ ότι μπορούσε να φαντασθεί ο καθένας, μέσα από ένα «τρυκ» του Νίκου Νιόπλια.

Ο φορ που αναζητείται από τους ιθύνοντες της κρητικής ομάδας, δεν ήταν ο αναμενόμενος του Γενάρη, αλλά μια απλή σκέψη βγαλμένη από πραγματικά δεδομένα, χωρίς Φαν Ντάινεν και Καστάνιος. Ο Λάζαρος Λάμπρου από εξτρέμ, βασικός φορ, αισθάνθηκε την ευτυχία να δώσει το δείγμα που ταιριάζει στα σχέδια της κρητικής ομάδας, κάνοντας με τα γκολ του, πιο χαρούμενους να παίζουν και να δημιουργούν "αστέρες" όπως ο Νέιρα, ο Τοράλ, ο Γκαγιέγκος…

Οι κινήσεις του τελευταίου στο πρώτο γκολ που σέρβιρε το 0-1, ή πριν στη φάση του πέναλτι, εκφράσθηκαν με χαρά στο τρίτο γκολ που έχριζε τον ίδιο σκόρερ με μια ανεπανάληπτη εκτέλεση φάουλ (είδος περιορισμένης εμφάνισης τα τελευταία χρόνια).

Και δεν ήταν η  γρήγορη αποβολή του Γιακιμόφσκι (μόνο ένας απερίσκεπτος, θα μάρκαρε έτσι τον Τοράλ) που έκανε εύκολο το έργο του ΟΦΗ να πανηγύριζε τρίποντο από το... ημίωρο. Θα το λέγαμε,ίσως, αν το πέναλτι του Νέιρα δεν  κατέληγε στο δοκάρι, αλλά μέσα… Ήταν ο κεφάτος ΟΦΗ και ψώνιζε πόντους από τη Ριζούπολη!

«Αγκαλιά» με τον ΠΑΟΚ σε βαθμούς εκτός έδρας

 Η αγωνιστική αποδοτική συνέχεια του ΟΦΗ, πιστοποιήθηκε στη Ριζούπολη, μετά τις απώλειες στην Τρίπολη και με τις άφθονες ευκαιρίες επί του ΠΑΣ. Στους 26 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές έφτασε τις 6 νίκες (4η μακριά από το «Γεντί Κουλέ»). Τρίτος αγκαλιά με τον προσεχή του αντίπαλο ΠΑΟΚ, στις συγκομιδές εκτός έδρας με 15 βαθμούς, πίσω από τον Ολυμπιακό (22) και ΑΕΚ (18).

Παρά τις νωπές απώλειες, ο ΟΦΗ είναι τέταρτη ομάδα στον πίνακα «φόρμας» έχοντας συλλέξει στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές 14 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, πίσω από Ολυμπιακό (22), ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό (15). Τα ίδια στατιστικά φόρμας δείχνουν μέσο όρο τερμάτων ανά παιχνίδι 1,50 στα τελευταία 8 ματς, 21% ψηλότερα από τον μέσο όρο της σεζόν.

Ο ΟΦΗ έχει σκοράρει κατά μέσο όρο 1,24 γκολ ανά αγώνα από την αρχή της σεζόν στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News