ΟΦΗ: Ο Μπούσης μπορεί να χαίρεται περισσότερο...

Απόψεις
ΟΦΗ: Ο Μπούσης μπορεί να χαίρεται περισσότερο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπέρβαση στις καλύψεις που το πράσινο φως, για μια ομάδα που αξίζει να βρίσκει ευκολότερα δίχτυα... Ο ΟΦΗ παίζει ποδόσφαιρο - Ο Τζήλος ως προστάτης αρχάγγελος του ΠΑΣ και ως ακατάλληλος διαιτητής στη Superleague...

Αδιαμφισβήτητο. Ο ΟΦΗ παίζει ποδόσφαιρο. Είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Αν αυτή η διαπίστωση του θεατή, από την κερκίδα ή την πολυθρόνα του σαλονιού, δεν συνάδει μερικές φορές με το αποτέλεσμα, αυτό –πέρα από τις όποιες άλλες αστάθμητες παραμέτρους- είναι ζήτημα που αφορά το εν γένει τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Όχι τόσο στις επιλογές του κάθε σχήματος, όσο με θέσεις του που «φωνάζουν» για ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη ενίσχυση… Και ήταν εμφατικό στο ματς με τον ΠΑΣ, χωρίς να είναι απαραίτητο – ως αυτονόητο- να επικεντρωθεί με διευθύνσεις και ονόματα.

Το ευτύχημα στο παιχνίδι του Σαββάτου, ήταν το γκολ του Ναμπί. Για την μερική αποκατάσταση δικαιοσύνης στην αναμέτρηση, στη διαχείριση της ψυχολογικής επίδρασης και ασφαλώς στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι άουτ. Μετά την ήττα στην Τρίπολη, θα ήταν άκρως απογοητευτικό αν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ξέφευγε βαθμολογικά.

Έχοντας μάλιστα προηγηθεί στο παιχνίδι, η αίσθηση που αφήνει ο άγραφος νόμος, που δίνει το γκολ στην ομάδα που αποτρέπει πολλές μεγάλες ευκαιρίες του αντιπάλου. Ένα ματς δηλαδή, που είχε όλες τα χαρακτηριστικά να κλείσει με άνετη επικράτηση του ΟΦΗ, ήρθε ισόπαλο με γκολ στις καθυστερήσεις. Το καλύτερο για τη συνέχεια, μπορεί να είναι η ικανοποίηση των «επικεντρωμένων» ενισχύσεων, με κύριο ζητούμενο την αποκατάσταση της επαφής με τα δίχτυα, από τον κατ’ εξοχήν «αρμόδιο»!

-Εκτίμηση; Θα συμβεί για να χαίρεται ακόμη περισσότερο την ομάδα του, ο Μπούσης!

Ακατάλληλος για την κατηγορία ο Τζήλος

Πέρα από τις πολλές τελικές χωρίς γκολ για τον ΟΦΗ, στην εξέλιξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ, η διαιτησία του Θανάση Τζήλου έμοιαζε σαν φύλακας αρχάγγελος του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο άνθρωπος δικαίωσε όλους όσους εδώ και καιρό τον χαρακτηρίζουν ακατάλληλο και επικίνδυνο για την Superleague. Φοβερά προβληματικός. Στο πρώτο μέρος, ήταν μονοσήμαντος στις κάρτες σε βάρος παικτών του ΟΦΗ και …τροχονόμος σε παραβάσεις παικτών του ΠΑΣ.

Έχασε  κι άλλα μικροσφυρίγματα, αλλά στο δεύτερο πέναλτι που δεν έδωσε στο 50'  (και με την ανεξήγητη στάση του "Varίστα") ο Πίρσμαν πήγε φουλ στο πρόσωπο του Τσιλιανίδη και τον γκρεμίζει, βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο του παίκτη της κρητικής ομάδας. Ο Κουτσιαύτης που ήταν στο VAR, έκανε την πάπια, λες ως αόρατος υποβολέας, σε “muppet Show ”... Ο Τζήλος παρίστανε και τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, εξαφανίζοντας δύο κίτρινες στον Λιάσσο!

-Όταν βλέπεις μια ομάδα δουλεμένη, με βασικό της γνώρισμα την ποιότητα, αξίζει την υπέρβαση για την πιο δυνατή ολοκλήρωσή της. Το καλό, ζητά πάντα το καλύτερο…

- Ο ΟΦΗ αξίζει συγχαρητήρια (στο ματς με τον ΠΑΣ) και για την επιμονή του ως το τέλος. Θα έχει να το θυμάται ο Κάργας!

-Το VAR μπορεί να έχει ελαττώσει τα εγκληματικά λάθη, σε καμιά περίπτωση όμως δεν ανέβασε όροφο την ελληνική διαιτησία. (Με αφορμή τα δείγματα Τζήλου και Κουτσιαύτη).

-Φυσικά και δεν είναι στο σταυρό ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ούτε Ιησούς Χριστός, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του. Ούτε ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, που κινητοποίησε τον Εμίλ Ζολά, ή ο Γαλιλαίος, πρόσωπα που αντιμετώπισαν μερικές από τις πιο κατάφωρες διαδικασίες στην ιστορία, σχολιάζουν διεθνή μέσα...

-Η περίπτωση του τενίστα ανοίγει τη συζήτηση για τις ενέργειες των κρατών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τον ρόλο των αθλητών ως κοινωνικά πρότυπα και τον συντονισμό μεταξύ ομοσπονδιών και κυβερνήσεων. Μαζί το «εδώ... και κάτι άλλο παίζεται».

-Καλό θα είναι να πληροφορηθούμε περισσότερα για τον πράκτορα 007 που σταμάτησε τον Τζόκοβιτς. Αυτόν τον κύριο Μίκαελ Κούτραμ, με μακρά ιστορία σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά του εγκλήματος,  που απέτρεψε την είσοδο του στην αυστραλιανή επικράτεια. Αυτός, που είχε τον τελευταίο λόγο στην απόφαση… Κάπως σαν ένα από τα εθνικά προφίλ που μοιάζει περισσότερο με τη φιγούρα του Ίαν Φλέμινγκ.

-Κατά πως το λέει πάντως, το διαχρονικό τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδης: «Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, με τρομάζει, με τρομάζει …»!

-Σύμφωνα με τη Sun, ο Κριστιάνο κάλεσε τον ατζέντη Ζόρχε Μέντες για να κάνει μαζί του «συζητήσεις κρίσης». Και πήγε. Ο διορισμός του Ραλφ Ράνγκνικ ως προσωρινός προπονητής στη Μαν Γιουνάιτεντ, δεν είχε τον επιθυμητό αντίκτυπο και φέρεται να έχει αφήσει δυσαρεστημένους αρκετούς παίκτες, με τον Κριστιάνο να είναι ένας απ' αυτούς.

-Η Αλγερία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, ή η Σενεγάλη θα πάει ξανά μέχρι το τέλος; Η Αίγυπτος ως γίγαντας της διοργάνωσης, θα θελήσει να αποδείξει γιατί έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους ή θα επικρατήσει μια ομάδα “αουτσάιντερ”; Μερικά από συστατικά σε ερωτήματα, για το τρέχον Άφρικα Καπ...

-Το ποδόσφαιρο πάντως, αλλοιώνεται με νέα μετάλλαξη, όπως η Covid. Προέρχεται από την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Αφρικής, που ανακοίνωσε ότι οι ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα πρέπει να δίνουν τους αγώνες τους, εάν διαθέτουν τουλάχιστον 11 παίκτες που έχουν βρεθεί αρνητικοί σε τεστ «αλλιώς, θα θεωρηθεί ότι έχασε το ματς με 0-2» αναφέρει η CAF. Τί μπάλα είναι αυτή;

-Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, όσα η Μπορούσια Ντόρντμουντ! (27).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News