Άρης-Ιωνικός: Νίκησε τον Ιωνικό και βλέπει 6αδα

Ποδόσφαιρο
Άρης-Ιωνικός: Νίκησε τον Ιωνικό και βλέπει 6αδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 1-0

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα για το 2021 ο Άρης, που επιβλήθηκε 1-0 του Ιωνικού εντός έδρας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καμαρά στο 49’ και ανέβηκε στους 21 βαθμούς.

Οι «κίτρινοι» έκαναν έτσι βήμα εξάδας, παίρνοντας παράλληλα... ρεβάνς για την ήττα στη Νίκαια στο ματς του 1ου γύρου.

Με τον Χουτεσιώτη να δηλώνει, «παρών» όπου χρειάστηκε, ο Ιωνικός απορρόφησε την πίεση και σιγά σιγά ισορρόπησε το παιχνίδι, φτάνοντας στην πρώτη δική του καλή στιγμή, με τον Κάνιας να σουτάρει και τον Κουέστα να απομακρύνει για ασφάλεια σε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, ήρθε στο 40ό λεπτό και ανήκε στον Άρη: Ο Σάσα πέρασε έξοχη κάθετη πάσα στον Ιτούρμπε, βγάζοντας τον απέναντι στον Χουτεσιώτη. Ο Παραγουανός επέλεξε να ντριμπλάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αντί να εκτελέσει με το αριστερό, τον προσπέρασε και τελείωσε τη φάση με το δεξί, υπολογίζοντας χωρίς τον Μύγα που πρόλαβε τη μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή και αποσώβησε το τέρμα!

Το 0-0 δεν ήταν να κρατήσει για πολύ, ωστόσο, αφού ο Άρης βρήκε τελικά το πολυπόθητο γκολ με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από μια αναπάντεχη καραμπόλα στο 47', ο Μύγας ανέτρεψε τον Μαντσίνι μέσα στην περιοχή και ο Καμαρά ανέλαβε να ολοκληρώσει τη δουλειά από τα έντεκα βήματα, ευστοχώντας στο 49ο λεπτό για το 1-0.

Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Άρης έδωσε χώρο στον Ιωνικό που ανέβασε τα ποσοστά του στην κατοχή μπάλας και δημιούργησε απειλητικές συνθήκες στην περιοχή του Άρη, πότε με σέντρες «φαρμάκι» του Βαλεριάνου, πότε με προωθήσεις παικτών στην περιοχή, με την άμυνα των «κιτρινόμαυρων» πάντως να διαχειρίζεται κάθε απειλή.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Μάντζιου έβρισκε υπεραριθμίες στην απέναντι άκρη του γηπέδου, όμως δεν είχε το καθαρό μυαλό για απλές και σωστές τελικές πάσες ή και για να τελειώσει αποτελεσματικά τις φάσεις που της παρουσιάστηκαν.

Όπως και να χει, το τελικό 1-0 δίνει τρίποντο στους «κιτρινόμαυρους», που πλησίασαν έναν πόντο από την 6άδα των playoffs, αφήνοντας τον Ιωνικό των πολλών απουσιών αρκετά χαμηλότερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (78' Γκάνεα), Σάσα, Ματίγια (78' Μάνος), Ντιαγέ, Μαντσίνι (88' Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε (65' Γκάμα), Καμαρά (88' Λόπεθ)

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (88' Βαφέας), Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό (46' Κιάκος), Κάνιας (88' Ματσούκας), Ντάλσιο, Καμπράλ, Λένις, Μάναλης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News