Πήρε το ντέρμπι, στο +8 ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Πήρε το ντέρμπι, στο +8 ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε με 1-0 τον Άρη

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε για ένα ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο πάτησε γκάζι, γκρέμισε το αμυντικό τείχος του Άρη στο Καραϊσκάκη και πήρε τη νίκη με 1-0 στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ του Πάπε Σισέ στο 54' έκανε τη διαφορά του αγώνα, στέλνοντας τους «ερυθρόλευκους» στο +8 από την ΑΕΚ και αφήνοντας τους «κίτρινους» στην 7η θέση. Χωρίς επιθετικό πλάνο από την πλευρά της η ομάδα του Μάντζιου, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο με πρώτη καταγεγραμμένη τελική στο ματς, ένα μακρινό σουτ στο 72ο λεπτό.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο ρυθμός ήταν καλός στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να θέλει από νωρίς να κάνει το γνωστό παιχνίδι του με ψύχραιμη κατοχή και κυκλοφορία μπάλας. Ο Άρης ήταν προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα και την τακτική, πίεσε σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από το κέντρο ώστε να κλέψει μπάλες και να χτυπήσει στην κόντρα, όμως τα παραπάνω γρήγορα άλλαξαν. Μετά το 20λεπτο έπεσε αισθητά ο ρυθμός, οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν ακόμη περισσότερο, όλοι πια στο δικό τους 1/3 του γηπέδου, αλλά ταυτόχρονα η ομάδα του Μάντζιου ήταν και πολύ καλή με τη μπάλα στα πόδια, με πολλά λάθη και χωρίς ιδέες, με συνέπεια αυτού η μπάλα να μένει σταθερά σε «ερυθρόλευκα» πόδια. Αυτά βεβαίως έβρισκαν σταθερά μπροστά τους ένα διπλό κίτρινο τείχος. 

Συνολικά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα μάλλον ήδη έχει ξεχαστεί από όσους το παρακολούθησαν, σε ένα 45λεπτο καθόλου θεαματικό, με ελάχιστες φάσεις και κακό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, ο Άρης την πολύ καλή αμυντική λειτουργία και πιθανότατα τη μεγαλύτερη ένταση και διάθεση, με την ομάδα του Μαρτίνς να ισορροπεί στα δύο αυτά τελευταία στοιχεία παρά μονάχα στο τελευταίο δεκάλεπτό του. Όσον αφορά σε φάσεις... ούτε λόγος! Μια εκτέλεση φάουλ του Λόπες στο 25' λίγο άουτ και ένα γκολ του Μασούρα σε φάση που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ ήταν το ρεζουμέ των 45 πρώτων λεπτών. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, πιο αποφασιστικός, πιο σβέλτος γενικά σε όλες τις κινήσεις και πιο αποτελεσματικός από τη μέση και μπροστά, κυρίως στις μεταβιβάσεις του. Πίεσε πάρα πολύ τον Άρη γύρω από την περιοχή του και ευτύχησε να βρει γρήγορα το ένα γκολ που έδειχνε ότι θα ξεκλείδωνε το ματς. Μετά από ένα δοκάρι σε ατομική προσπάθεια του Αγκιμπού Καμαρά στο 53', ένα λεπτό αργότερα ο Πάπε Σισέ έγραψε το 1-0 με άψογη κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόνι Λόπες. Η ήδη ξεκάθαρη υπεροχή των πρωταθλητών, ισχυροποιήθηκε μετά το προβάδισμα στο σκορ, με τον Άρη να μην μπορεί να πετύχει το παραμικρό από τη μέση και μπροστά, αφού ούτως ή άλλως δεν μπορούσε καν να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (92' Ροντρίγκες), Μασούρας (82' Ονιεκούρου), Λόπες (82' Μ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (84' Τικίνιο).

Άρης (Άκης Μάντζιος / 4-2-3-1): Ντένις, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο (82' Ματίγια), Σάσα, Εντιαγέ (58' Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (74' Λόπεθ), Μαντσίνι (74' Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (58' Μάνος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News