Άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα σε ένα ματς που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες…

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για την τελευταία αγωνιστική της Super League Interwetten, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0). Η Ένωση άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη και έχασε έδαφος στη μάχη της για να παραμείνει κοντά στην κορυφή και τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από δυσμενείς συνθήκες, λόγω της βροχόπτωσης που "βάρυνε" τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και του δυνατού αέρα, ειδικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες απείλησαν ελάχιστα τις δύο εστίες, κυρίως με στημένες φάσεις και βαθιές μεταβιβάσεις, ωστόσο κανείς δεν κατάφερε να παραβιάσει τις δύο εστίες.

Ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι στο 13ο λεπτό, ωστόσο ο Καραντώνης ανακάλεσε την αρχική του απόφαση, αφού είδε τη φάση στο VAR. Αντίθετα η Ένωση σκόραρε με τον Τζαβέλλα στο 86ο λεπτό, ωστόσο ο στόπερ της ΑΕΚ ήταν εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ.

Ανώτερος ο Αστέρας στο πρώτος μέρος, είχε και δοκάρι

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές φάσεις, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο, με τη βροχή και τον δυνατό αέρα.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού ήταν ένα πέναλτι που αρχικά καταλόγισε ο Καραντώνης υπέρ του Αστέρα. Ο Μπαράλες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, Σιμόες και Μουνάφο ενεπλάκησαν στη φάση, με τον Πορτογάλο να σπρώχνει τον Αργεντινό. Ο Καραντώνης αρχικά καταλόγισε την παράβαση, ωστόσο εξέταση τη φάση στο VAR και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Στο 21' η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με τον Άμραμπατ, ωστόσο το σουτ του Μαροκινού μεσοεπιθετικού κόλλησε στο νερό και δεν πήγε καν άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η καλύτερη στιγμή για τον Αστέρα. Ο Ριέρα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χιρστόπουλος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα και τον Μάνταλο να απομακρύνει.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 33ο λεπτό. Ο Μάνταλος υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα και έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Καστάνιο και στη συνέχεια να παίρνει πορεία προς την αριστερή γωνία του Τσιφτσή, ο οποίος έπεσε σε αυτή και απομάκρυνε.

Ο Αστέρας απείλησε σε δύο περιπτώσεις σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά με τον Βαλιέντε στο 43' με σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Τσιντώτας χωρίς να δυσκολευτεί και στη συνέχεια με σουτ του Ριέρα, ξανά εκτός περιοχής, με τον Έλληνα κίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει, παρόλο που η μπάλα είχε πάρει περίεργα φάλτσα.

Λίγες φάσεις και στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως και το πρώτο, κυρίως στο μισό της ΑΕΚ, αλλά είχε ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες. Στο 50ο λεπτό ο Ριέρα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή,

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 68ο λεπτό. Ο Άλβαρες είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή με τον Τσιντώτα να παραχωρεί κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει με διπλή ευκαιρία.

Αρχικά ο Αραούχο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζαβέλλας είδε την μπάλα να του στρώνεται στα καρέ και έπιασε το σουτ, ωστόσο ο Τσιφτσής, απομάκρυνε.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμη καλή ευκαιρία, ωστόσο το σου του Κρεσπί στο 82ο λεπτό, έπειτα από προβολή του Σονί που κόπηκε από τον Βράνιες, πήγε στο κεφάλι του Τσιντώτα, ενώ ο Τζαβέλλας σκόραρε στο 86ο λεπτό, από αντικανονική θέση. Ένα μακρινό σουτ του Γκαρθιά δεν βρήκε στόχο στις καθυστερήσεις.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News