Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Καρλίτος και Παλάσιος επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου…

Επιστροφή στις νίκες και στα θετικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό που κέρδισε τον Ατρόμητο 2-0 στη Λεωφόρο στο 600ο του παιχνίδι στην ιστορική έδρα των πράσινων με τον Καρλίτος να επιστρέφει στα γκολ, τον Παλάσιος να πετυχαίνει το πρώτο του σε open play ματς και τον Σένκεφελντ να παίζει και πάλι μετά από επτά μήνες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού σε σχέση με την ήττα από την ΑΕΚ πριν μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Η μια εξ αυτών αναγκαστική καθώς ο τιμωρημένος Χουάνκαρ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με τον Χατζηθεοδωρίδη να παίρνει τη θέση του. Επίσης στον πάγκο έμειναν οι Κώτσιρας, Μακέντα με τους Σάντσες και Καρλίτος να ξεκινούν βασικοί.

Ο Γιώργος Παράσχος για τους φιλοξενούμενους όπως ήταν λογικό δεν έκανε ούτε μια αλλαγή στο αρχικό του σχήμα από τη στιγμή που μια εβδομάδα νωρίτερα η ομάδα του Περιστερίου είχε κερδίσει με 4-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του στα πρώτα λεπτά χωρίς να απειλεί την εστία του Ατρόμητου. Οι πράσινοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά το 20' και βρήκε προβάδισμα στο σκορ στο 31' όταν ο Αϊτόρ έγινε κάτοχος της μπάλας, την έφερε στο αριστερό με τον Ισπανό να κάνει τη σέντρα και τον Καρλίτος από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 9ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο τέρμα όταν και πάλι ο Αϊτόρ έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά, έκανε πανέμορφη συρτή μπαλιά προς τα αριστερά και το δεύτερο δοκάρι με τον Παλάσιος να έρχεται και να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Γιαννιώτης με ωραία επέμβαση με το αριστερό πόδι απομάκρυνε τη μπάλα και κράτησε το σκορ στο επίπεδο του 1-0.

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος και με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει με φόρα και να βρίσκεται βρίσκεται κοντά στο γκολ στο 48'. Ο Βιγιαφάνιες έκανε την κάθετη πάσα προς τον Αϊτόρ ο οποίος μπήκε από τα δεξιά, έφερε τη μπάλα στο αριστερό αλλά το σουτ του Ισπανού κόντραρε στα σώματα.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η πρώτη τελική στο ματς για τον Ατρόμητο με το σουτ του Σπιριντόνοβιτς αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε σταθερά.

Ο Καρλίτος θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας αλλά και τα δικά του όταν στο 54' ο Σάντσες έκανε τη σέντρα με τον Ισπανό φορ να πιάνει την κεφαλιά αλλά αυτή ήταν αδύναμη και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 65' ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή καθώς έβαλε στο παιχνίδι τους Χατζηγιοβάνη, Αλεξανδρόπουλο, Μακέντα αντί των Αϊτόρ, Μαρουσίο και Καρλίτος. Οι τρεις αλλαγές έδωσαν έξτρα ώθηση στους πράσινους και το δεύτερο γκολ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα.

Στο 75' ο Παλάσιος πήρε τη μπάλα στα αριστέρα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το δεξί και νίκησε τον Γιαννιώτη για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό και να "κλειδώσει" τη νίκη για το τριφύλλι.

Ο Γιοβάνοβιτς στο 81' έριξε στο ματς και τον Σένκεφελντ ο οποίος επέστρεψε μετά από επτά μήνες σε μια αρκετά σημαντική στιγμή για τον Ολλανδό στόπερ που πλέον θα παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σάρλια (81' Σένκεφελντ), Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Μαουρίσιο (65' Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (84' Βιτάλ), Αϊτόρ (65' Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (66' Μακέντα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλο, Καστελάνο, Στρούγγης (68' Μπεντινέλι), Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Σάλομον (79' Ντένις), Χαρίσης (68' Νάτσος), Μουνίθ (79' Γκαλβάο, 88' λ.τρ. Τζαβίδας), Κουλούρης, Σπιριντόνοβιτς.

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News