Δεν έφτανε ένα ημίχρονο: Ήττα για τον ΟΦΗ, 1-3 από τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Δεν έφτανε ένα ημίχρονο: Ήττα για τον ΟΦΗ, 1-3 από τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φρένο» στο νικηφόρο σερί των Κρητικών από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος

Ο ΟΦΗ ήταν άκρως ανταγωνιστικός και καλύτερος από τον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και γνώρισε την ήττα με 1-3.

Η αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Super League, συγκέντρωσε τα βλέμματα του ενδιαφέροντος και οι φίλαθλοι των «ασπρόμαυρων» έδωσαν βροντερό παρών.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ήταν πολύ καλή στο πρώτο 45λεπτο και είχε την υπεροχή κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Η αποφασιστικότητα και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών ανταμείφθηκε με το προβάδισμα, όμως μια αμυντική αδράνεια κόστισε με το γκολ της ισοφάρισης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κρητικοί δεν είχαν την απαραίτητη σταθερότητα και το «πλήρωσαν» σε καίριες φάσεις, όπου η άμυνα δε λειτούργησε σωστά.

Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών, που έφυγαν καταχειροκροτούμενοι από τον αγωνιστικό χώρο, με την ιαχή «ΟΦΗ, ΟΦΗ, ΟΦΗ».

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74' λ.τ. Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Τοράλ (88' Στάικος), Φαν Ντάινεν (68' Καμάου), Λάμπρου (68' Τσιλιανίδης), Καστάνιος (68' Γιάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65' Μαντί Καμαρά), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (80' Ονιεκούρου), Λόπες (89' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (89' Τικίνιο).

Το «φιλμ» του αγώνα

8' Η πρώτη αξιόλογη "τελική" ανήκει στον ΟΦΗ. Ο Τοράλ "κουβάλησε" τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή ως την περιοχή του Ολυμπιακού, άφησε για τον Φαν Ντάινεν που σέντραρε και ο Καστάνιος με βολ-πλανέ ανάγκασε τον Βατσλίκ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

11' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Λάθος γύρισμα του Σισέ στον Βατσλίκ, ο Καστάνιος έτρεξε να μπει στη φάση και να πλασάρει, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ τον πρόλαβε τελευταία στιγμή και μπλόκαρε τη μπάλα στα πόδια του Ολλανδού στράικερ.

16’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-0: Ο Λάμπρου εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απομάκρυναν σε πρώτο χρόνο, όμως ο Μεγιάδο επανέφερε τη μπάλα στην περιοχή με σουτ που κόντραρε στα σώματα και ο Διαμαντής από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-0!

21' Λάθος απομάκρυνση στην άμυνα του ΟΦΗ μετά από εκτέλεση κόρνερ, σουτ του Αγκιμπού Καμαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

23' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, σουτ του Λόπες στο δεύτερο δοκάρι θα αποκρούσει σωτήρια ο Επασί, νέο σουτ του Λαλά καταλήγει κόρνερ.

24' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 1-1: Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού είχαν μείνει ψηλά στην περιοχή του ΟΦΗ, σέντρα του Εμβιλά από δεξιά, κεφαλιά του Σισέ για το 1-1.

30' Διαγώνιο σουτ του Λάμπρου μέσα από την περιοχή, αρκετά άστοχο και αδύναμο.

45+1' Σέντρα του Μαρινάκη από δεξιά, ο Λάμπρου υπό πίεση θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα περνάει άουτ.

49' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 1-2: Εκτέλεση κόρνερ του Λόπες από δεξιά, ο Φαν Ντάινεν δε θα μπορέσει να απομακρύνει τη μπάλα, ο Εμβιλά τη "γυρίζει" προς τη μικρή περιοχή και ο Σισέ αφύλακτος κάνει το 1-2.

51' Αδύναμο σουτ του Τοράλ έξω από την περιοχή, θα μπλοκάρει εύκολα ο Βατσλίκ.

58' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Επασί αποκρούει σωτήρια το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, δεύτερη προσπάθεια εκτός περιοχής από τον Εμβιλά, η μπάλα πάνω από την εστία.

60' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 1-3: Σέντρα του Λαλά από δεξιά και πάλι η μπάλα δεν απομακρύνεται σωστά από την άμυνα του ΟΦΗ, ο Λόπες σε δεύτερο χρόνο με δυνατό σουτ κάνει το 1-3.

63' Πολύ άστοχο σουτ του Φαν Ντάινεν, που είχε και την επιλογή με το "ανέβασμα" του αφύλακτου Μαρινάκη από δεξιά.

71' Δυνατό σουτ του Μαντί Καμαρά, σε κόρνερ ο Επασί.

72' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Σέντρα από δεξιά, ο Σισέ και πάλι αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, όμως ο Επασί θα κάνει εντυπωσιακή απόκρουση και η δεύτερη προσπάθεια από τον Μπα θα σταματήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι.

73' Σουτ του Λόπες εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

91' Τρομερό μακρινό σουτ του Στάικου, ο Βατσλίκ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News