Super League 1: «Καρδιοχτύπησε» ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Super League 1: «Καρδιοχτύπησε» ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Βόλο , αλλά κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 2-1

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη για την 11η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στο φινάλε πήρε αυτό που ήθελε επί του Βόλου, επικρατώντας 2-1 και διατηρώντας τη διαφορά του από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το ματς ήταν «γεμάτο», με τον Βόλο να χάνει πέναλτι στο 9' και τον Ολυμπιακό να απαντά με δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 80' ο Ελ Αραμπί ευστόχησε στο πέναλτι των Πειραιωτών, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 88' με τον Φαν Βέερτ, ωστόσο ένα μαγικό άγγιγμα του Βαλμπουενά στο 91', με μια εκτέλεση φάουλ παγκόσμιας κλάσης, έγραψε το τελικό 2-1 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό, με τον Βόλο να ψάχνει τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει και τον Ολυμπιακό να παίρνει σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα, μετά το 20λεπτο. Στο δεύτερο μισό του, η ομάδα του Μαρτίνς είχε τον έλεγχο, ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να μπουν στην περιοχή τους ενώ είχαν ξεκινήσει με πιο επιθετική διάθεση και άρχισε σταδιακά να κάνει το γνωστό παιχνίδι της.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ένα φάουλ του Μπουχαλάκη άουτ στο 3ο λεπτό ήταν η πρώτη αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Δευτερόλεπτα πριν «βγει»το δεκάλεπτο, ο Βόλος βρήκε -και έχασε- τη σημαντικότερη ευκαιρία του για να πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς. Μια κάθετη του Μπαρτόλο έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ρεγκατέν βρέθηκε φάτσα με τον Βατσλίκ τσίμπησε τη μπάλα και ο Τσέχος τον ανέτρεψε. Ο Κουτσιαύτης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, ωστόσο ένα λεπτό μετά ο γκολκίπερ των Πειραιωτών διόρθωσε το λάθος του, αποκρούοντας το μάλλον κακό πέναλτι του Φαν Βέερτ, διατηρώντας το 0-0. Από εκεί και πέρα πάντως, το πρώτη ημίχρονο ήταν... μόνο Ολυμπιακός, με τον Βόλο να μην μπορεί να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τη σειρά τους απάντησαν στο χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων με δύο δοκάρια. Στο 18' ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε φάουλ, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά και ο Κλέιμαν απέκρουσε αφού η μπάλα είχε βρει και στο αριστερό κάθετο. Ένα τρίλεπτο αργότερα, ο Λόπες αυτή τη φορά ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και άουτ, με ένα τρομερό σουτ στην κίνηση, με εξωτερικό φάλτσο, από το ημικύκλιο της περιοχής.

Η μία φάση που φάνηκε ότι θα έκρινε το ματς ήρθε στο 80ο λεπτό. Ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ένα άτσαλο διώξιμο, ο Ρομέρο τον ανέτρεψε και ο Κουτσιαύτης έδειξε για δεύτερη φορά στο ματς τη λευκή βούλα. Όταν το ματς συνεχίστηκε μετά από ένα... σουπερλιγκάτο πεντάλεπτο γεμάτο διαμαρτυρίες και κάρτες, ο Ελ Αραμπί ευστόχησε, έκανε το 1-0, όμως το παιχνίδι είχε ακόμη πολύ δρόμο! Στο 88' ο Βόλος ισοφάρισε σε μια φάση που ο Μπα έκανε «τσαφ» σε διώξιμο, ο Φαν Βέερτ βρήκε τη μπάλα μπροστά του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-1. Στο 90+1 όμως, ο έτερος κομβικός παίκτης της εποχής Μαρτίνς, ο Ματιέ Βαλμπουενά, σηκώνει το Καραϊσκάκη στο πόδι με το δεύτερο ερυθρόλευκο buzzer beater μέσα σε λίγες μέρες. Με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» και έγραψε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν άλλαξε στο οκτάλεπτο των καθυστερήσεων με τους Πειραιώτες να παίρνουν την δύσκολη και εξαιρετικά πολύτιμη νίκη που τον κράτησε... μακριά από τον ανταγωνισμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς  4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Λαλά (46' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ροντρίγκες (46' Μασούρας), Α. Καμαρά (46' Μ. Καμαρά), Λόπες (60' Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ / 4-1-3-2): Κλέιμαν, Πουρίτα (58' Γκιουλέν), Ρομέρο, Ράινερ, Φεράρι, Ροσέρο (74' Βοϊτκόφσκι), Ορόζ (74' Νίνης), Σοάρες (66' Τσοκάνης), Ρεγκατίν, φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων)

Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News