Νιόπλιας: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Ποδόσφαιρο
Νιόπλιας: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση… προσγείωση από τον τεχνικό του ΟΦΗ μετά το διπλό στον Βόλο

Ο ΟΦΗ «απογειώθηκε» στην 4η θέση της Super League μετά το διπλό στο Βόλο, όμως ο Νίκος Νιόπλιας κρατάει… χαμηλά τη μπάλα.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το σημερινό ματς, ο έμπειρος τεχνικός ήταν εμφανώς ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και την απόδοση της ομάδας του.

Από την άλλη, υπογράμμισε ότι η δουλειά συνεχίζεται, με στόχο την επιθυμητή σταθερότητα.

«Η ομάδα μας, όπως βλέπετε όλοι οι φίλαθλοι, οι δικοί μας κυρίως, και όσοι παρακολουθούν το παιχνίδι μας είναι ευχαριστημένοι. Δεν είναι ότι δεν δεχόμαστε γκολ και παίζουμε αντι-ποδόσφαιρο. Δεν δεχόμαστε γκολ, γιατί είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι. Οι γραμμές μας είναι πολύ κοντά, δε δίνουμε περιθώρια στους αντιπάλους να μας κάνουν ευκαιρίες και το να μη δέχεσαι γκολ μεγαλώνει την αυτοπεποίθηση σου. Κάνει πιο εύκολο και το επιθετικό κομμάτι. Είναι όμως ένας συνδυασμός. Άμυνα δεν κάνουν μόνο οι τέσσερις αμυντικοί, αλλά από τον πρώτο παίκτη που είναι ψηλά, ο φορ, μέχρι και τον τελευταίο», ανέφερε αρχικά ο προπονητής των Κρητικών και πρόσθεσε: «Πάντα στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι νίκες για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Τα αποτελέσματα μας δίνουν ώθηση και πράγματι ήταν πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Μέχρι το 70’ θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει το ματς και να ήταν πιο εύκολο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο θέλεις να διαφυλάξεις το αποτέλεσμα. Σταθερότητα θέλουμε να έχουμε, γιατί χωρίς σταθερότητα, δεν επιτυγχάνεις τους στόχους σου. Έχουμε επιστροφές παικτών, είμαστε καλό γκρουπ και προσπαθούμε να γίνουμε καλή ομάδα».

Για τη συναισθηματική διαχείριση υπογράμμισε: «Με δουλειά φτάσαμε ως εδώ. Μετά είναι το καλό υλικό που έχουμε. Το καλοκαίρι ζούσαμε πολύ μέσα στην αμφισβήτηση, αλλά δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Εμείς τα ξέραμε από μέσα. Ούτε τώρα πετάμε στα σύννεφα, ούτε και τότε απογοητευόμασταν, γιατί είμαστε έμπειροι και πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σωστή θέση και με τη δουλειά που κάνουμε, σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε. Δεν πετύχαμε κάτι γιατί ακόμη δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος, αλλά είναι ενθαρρυντικό, όταν παίζεις καλά. Το ευχαριστιέσαι και θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην επιστροφή των ποδοσφαιριστών και την ποιότητα που υπάρχει: «Πρώτα-πρώτα να παίζεις 90 λεπτά έτσι, που είναι δύσκολο. Να μεγαλώνεις το χρόνο του καλό ποδοσφαίρου. Το δεύτερο παίκτες που ήρθαν, όπως ο Τοράλ, ο Ντε Γκούζμαν, ο Χουάν, ο Μεγιάδο που στην αρχή δεν έπαιζε, ο Φελίπε που ήρθε σε άλλη Ήπειρο, όλοι αυτοί οι παίκτες σε συνδυασμό με τους καλούς παίκτες που είχαμε, τους Έλληνες και τους νεαρούς, όταν έρθουν σε ένα επίπεδο μπορούν να μας δώσουν βοήθεια. Τόσο για να πετύχουμε τους στόχους μας, όσο και για να παίζουμε καλά. Για αυτό ήμουν αισιόδοξος, βλέποντας την προετοιμασία και τις προπονήσεις. Θέλουμε σταθερότητα και να ανεβάζουμε το χρόνο καλό ποδοσφαίρου».

Κλείνοντας, απάντησε για το «φορτωμένο» πρόγραμμα που έρχεται: «Όλες οι ομάδες έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν δύο παιχνίδια παραπάνω. Για αυτό έχουμε μεγάλο ρόστερ, για αυτό γίνονται αλλαγές και πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι και όλοι θα χρειαστούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News