Πρώτη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης

Ποδόσφαιρο
Πρώτη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη με κεφαλιά Μπαράλες…

Το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε στη Ριζούπολη ο Αστέρας με γκολάρα του Χόρχε Μπαράλες. Η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα που είχε δοκάρι στο 21' σε σουτ-φωτοβολίδα του Άλβες, αλλά σε γενικές γραμμές του έλειψαν οι κλασικές φάσεις στο ματς.

Ο Μπρούνο Άλβες ήταν δίχως αμφιβολία το πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο της Ριζούπολης. Ο βετεράνος στόπερ ήταν ο παίκτης που στο 3' έσωσε τον Απόλλωνα πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Κρέσπι, ενώ στο 21' προσέφερε το highlight του ημιχρόνου με το φάουλ-φωτοβολίδα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο 45λεπτο είχε τελικές και από τις δύο ομάδες. Περίεργο... Οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς πως η μεν «ελαφρά ταξιαρχία» έχει μόλις δύο γκολ ενεργητικό έναντι εντός του Αστέρα Τρίπολης.

Πλην της φάσης του 3' η ομάδα της Τρίπολης απείλησε σοβαρά και στο 42' με κεφαλιά του Μπαράλες, την ώρα που οι οικοδεσπότες εκτός από το δοκάρι του Άλβες, στο «ριμπάουντ» απείλησαν με ωραίο σουτ οτυ Φατιόν, ενώ είχαν και μία καλή στιγμή στο 13' με έξυπνο πλασέ του Σλίβκα. Έτσι το ημίχρονο έληξε με 0-0, αλλά η εικόνα προϊδεάζε τους τηλεθεατές και όσοι ήταν στις εξέδρες πως το γκολ θα ερχόταν.

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και στο 48' πήρε το προβάδισμα με γκολάρα του Μπαράλες που για ακόμη μία φορά απέδειξε το πόσο ικανός είναι στον αέρα. Ο Κρέσπι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αργεντινός φορ με κεφαλιά-οβίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει, έβγαλε ορμή και στο 54' ενδεχομένως να δικαιούται να φωνάζει για το σκληρό μαρκάρισμα στον Φατιόν από τον Καστάνιο. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR με τον ρέφερι να δείχνει κίτρινη κάρτα και τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» για αποβολή του παίκτη που δεν δόθηκε.

Το 1-0 παρέμενε και πλέον το σκηνικό ήταν ξεκάθαρο. Ο Απόλλων είχε κατοχή και πρωτοβουλία, αλλά από φάσεις «δεν». Την ίδια στιγμή ο Αστέρας έψαχνε τη φάση στη μετάβαση και δημιούργησε δύο-τρεις, όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις, για να προκύψει κάτι καλό. Ωστόσο λίγο η κακή τελική πάσα και λίγο η αδύναμη ή άψυχη τελική προσπάθεια δεν τους επέτρεψε για κάτι περισσότερο.

Ο Απόλλων τα έπαιξε όλα για όλα. Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ο στόπερ, Λισγάρας ως φορ, όμως ο Απόλλων δεν μπορούσε να απειλήσει κυρίως με σέντρες τον Αστέρα που είχε δεδομένα οπισθοχωρήσει, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (82' Λισγάρας), Ντομίνγκεζ, Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο (82' Ματέι), Φαν Λα Πάρα (63' Τσιλούλης), Μαρτίνες (58' Σαχλί), Σλίβκα, Ιωαννίδης (63' Ντάουντα).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Βαγιέντε, Καστάνιο, Αλβάρεζ, Μουνάφο, Σανταφέ (82' Ιγκλέσιας), Κρέσπι (90+1' Τασουλής), Σόνι (70' Ριέρα), Σίτο (70' Καπίγια, 82' λ.τρ. Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News