Εντυπωσιακή νίκη για τον Παναθηναϊκό, 5-1 τον Βόλο

Ποδόσφαιρο
Εντυπωσιακή νίκη για τον Παναθηναϊκό, 5-1 τον Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 5-1 του πρωτοπόρου Βόλου, ξεκινώντας να σκοράρουν με το… καλημέρα στον αγώνα.

Καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ο Παναθηναϊκός, καθώς μπαίνοντας… φουριόζος κατάφερε να προηγείται με διαφορά δύο τερμάτων από το… 4ο λεπτό!

Η πίεση του Καρλίτος στον Κλέιμαν και το κλέψιμο της μπάλας οδήγησε στο 1-0 μόλις στο 3’, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό από σέντρα του Χατζηγιοβάνη και «τσαφ» του Γκρίλο, ο Ιωαννίδης με πλασέ σημείωσε το 2-0 υπέρ των «πράσινων»!

Ο Βόλος προσπάθησε να συνέλθει αλλά δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και η πρώτη αξιόλογη φάση του καταγράφηκε στο 14ο λεπτό, με το μακρινό σκαστό σουτ του Φεράρι, που δυσκόλεψε τον Διούδη αλλά κατέληξε κόρνερ.

Αντιθέτως, με την ψυχολογία των παικτών του στα ύψη, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο τέρμα, με τον Ιωαννίδη να βλέπει όμως την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, στο 21’, από νέα ασίστ του Χατζηγιοβάνη… Το παιχνίδι συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό και ωραίο θέαμα, ακολούθησαν δύο ακόμα ευκαιρίες, αρχικά με τον Κλέιμαν να λέει «όχι» στον Καρλίτος στο 25’ και ακολούθως τον Βέλεθ να βάζει την κόντρα στο επικίνδυνο σουτ του Ροσέρο στην επόμενη φάση.

Ο «δαιμόνιος» Ιωαννίδης δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Κλέιμαν στο ημίωρο αλλά ούτε και στην φάση στο 32ο λεπτό του ματς, για να έρθει το… αναπόφευκτο, βάσει εικόνας, 3-0 υπέρ των γηπεδούχων «στο καπάκι».

Όταν από πάρα πολύ όμορφη μπαλιά του Βιτάλ στον Καρλίτος κι εξίσου ωραίο γύρισμα του στο δεύτερο δοκάρι, ο Χατζηγιοβάνης πετάχτηκε και με προβολή έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη επικράτηση της ομάδας του!

Η ομάδα της Μαγνησίας προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς αποτέλεσμα όμως, ελέω Βέλεθ και Διούδη. Και, σαν να μην της έφτανε αυτό, ο… ασταμάτητος Καρλίτος κέρδισε πέναλτι από τον Φεράρι, το οποίο επιβεβαιώθηκε με την χρήση VAR, στο 44ο λεπτό. Ο Βιτάλ ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν, που δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το 4-0 προς απόλαυση όλων όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες της Λεωφόρου!

Στην επανάληψη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Βόλος προχώρησε σε δύο αλλαγές ενώ μπήκε καλύτερα από τον αντίπαλό του, ψάχνοντας μάλιστα και το γκολ. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε από «στημένες» μπάλες, όπως με την κεφαλιά του Γκρίλο στο 49’, είδε τον Ρεγκατίν να μην εκμεταλλεύεται τη λάθος συνεννόηση Αλεξανδρόπουλου και Κώτσιρα στο 54’, αλλά έφτασε τελικά στο 4-1, τέσσερα λεπτά μετά… Με τον νεοεισελθόντα Γκουλέν να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν ψηλά και επιθετικά, προς τιμήν τους, αλλά αυτό έδωσε χώρους στον αντίπαλό τους. Έτσι, στο 64ο λεπτό, από βαθιά μπαλιά του Ιωαννίδη προς τον Καρλίτος, ο Κλέιμαν βγήκε αλλά έχασε τη μπάλα, ο Καρλίτος πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, ο Φεράρι έσωσε στη γραμμή, με τον διαιτητή Γκουλέν να δίνει αρχικά πέναλτι για χέρι, αλλά συμβουλεύτηκε το VAR και σωστά άλλαξε απόφαση...

Τελικά, το… μοιραίο δεν αποφεύχθηκε για τον Βόλο, καθώς ύστερα από πέντε λεπτά και εκτέλεση φάουλ του Ρούμπεν Πέρεθ στο δεύτερο δοκάρι, ο Βέλεθ πήρε κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στον αφύλαχτο Καρλίτος που σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς! Ακολούθησαν τέσσερις αλλαγές από πλευράς Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με εκείνες των Χατζηγιοβάνη-Βέλεθ να είναι αναγκαστικές, άλλες τρεις από τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ και με το σκορ στο 5-1 δεν υπήρξαν άλλες… συγκινήσεις.

Εξαίρεση, μια εκπληκτική μπαλιά του Βιτάλ για τον Λούντκβιστ, που δεν πρόλαβε να κοντρολάρει στην αντίπαλη περιοχή, στο 79’.

Ο κόσμος στις κερκίδες ασχολήθηκε με το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Παναθηναϊκό και νικητή, αλλά και με ανεβασμένη ψυχολογία, ενόψει Φαλήρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ (76’ Σάρλια), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (76’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (63’ Παλάσιος), Καρλίτος (71’ Λούντκβιστ), Βιτάλ, Ιωαννίδης (71’ Μακέντα).

ΒΟΛΟΣ (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο (46’ Γκουλέν), Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαρτόλο, Φερνάντες (74’ Τερεζίου), Ροσέρο (46’ Μπαριέντος), Ρεγκατίν (74’ Σοάρες), Φαν Βέερτ (74’ Βοϊτκόφσκι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News