Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Βόλο, 2-1 τη Λαμία

Ποδόσφαιρο
Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Βόλο, 2-1 τη Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους οι Φθιώτες…

Με εξαιρετικό α΄ημίχρονο και με γκολ των Μπαρτόλο (8΄) και Φαν Βερτ (41΄) η θεσσαλική ομάδα επικράτησε (2-1) της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό και μπήκε με το…δεξί στην κούρσα του νέου πρωταθλήματος – Το πάλεψαν στην επανάληψη οι Φθιώτες, μείωσαν με τον Τιρόνε(52΄) κι έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Ο νέος τεχνικός του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, στο επίσημο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, έδωσε φανέλα βασικού σε έξι καλοκαιρινά αποκτήματα (Φερνάντες, Φαν Βερτ, Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Ρεγκάτεν).

Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, εμπιστεύτηκε στο βασικό σχήμα 4 νεοαποκτηθέντες παίκτες και συγκεκριμένα τους Γκέντσογλου, Ελευθεριάδη, Σαράνοφ και Νούνιες.

Οι γηπεδούχοι με το «καλησπέρα» έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους. Προτού καλά, καλά, συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, σουτ του Φερνάντες μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Γκολ από τα...αποδυτήρια

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και πήρε στα χέρια του το…τιμόνι του αγώνα.

Ο Ρομέρο δοκίμασε το πόδι του έπειτα από στατιστική φάση με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ και τον Αντέτζο να στρώνει με άστοχη απομάκρυνση την μπάλα στον Μπαρτόλο, ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Οι Βολιώτες έλεγχαν πλήρως το ρυθμό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Φθιώτες να έχουν…θέματα στο χώρο του κέντρου.

Μετά το 20΄οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να ισορροπούν το ματς και να απειλούν για πρώτη φορά στο 28΄.

Μετά από σέντρα του Τζανδάρη, ο Καραμάνος από πλεονεκτική θέση τελείωσε άσχημα την φάση και πέταξε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Βόλος «απάντησε» δύο λεπτά αργότερα (30΄) με τον Μπαρτόλο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Σαράνοφ να διώχνει εντυπωσιακά.

Δεύτερο γκολ

Η θεσσαλική ομάδα ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 41΄κι έβαλε γερή υποθήκη νίκης.

Ο Ρεγκατέν με ωραία ατομική προσπάθεια πάσαρε στον Φερνάντες, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Φαν Βερτ κι αυτός με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα (2-0).

«Δώρο» του Κλέιμαν και 2-1

Η Λαμία…επέστρεψε στο παιχνίδι στο 52΄. Τραγικό λάθος του Κλέιμαν εκμεταλλεύτηκε ο Τιρόνε κι ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γρήγορο γκολ με την έναρξη του β΄ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε στο 56΄να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Νούνιες από θέση βολής δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κλέιμαιν και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 63΄με κεφαλιά του Γκρίλο που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό με την μπάλα πάνω – κάτω και την Λαμία να χάνει νέα ευκαιρία για το γκολ της ισοφάρισης με τον Ρόμανιτς στο 68΄.

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού οι Βολιώτες διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα «κλείδωσαν» την πρώτη νίκη τους στο νέο πρωτάθλημα, χάνοντας μάλιστα και ευκαιρία με τον Ροσέρο για το 3-1 στο 92΄

Ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) έβγαλε χωρίς προβλήματα το ματς και έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκέντσογλου, Νούνιες, Σοάρες.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (76΄Σουάρες), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Φερνάντες (85΄Βοϊτκόφσκι), Φαν Βερτ (67’΄Ροσέρο).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο (46΄Τιρόνε), Τζανετόπουλος (83΄Βύντρα), Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης (46΄Μανουσάκης), Γκέντσογλου (46΄Μουζουλουξής), Καραμάνος (73΄Μανούσος), Ρόμανιτς.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News