Ξεκίνησε… φορτσάτος: Νίκη του Παναθηναϊκού, 4-0 τον Απόλλων Σμ.

Ποδόσφαιρο
Ξεκίνησε… φορτσάτος: Νίκη του Παναθηναϊκού, 4-0 τον Απόλλων Σμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο γκολ ο Καρλίτος και ένα οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της Super League ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με το εμφατικό 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με το… δεξί στη σεζόν, ενώ πρωταγωνιστής ήταν ο Καρλίτος με δύο γκολ, αλλά και ο Βιτάλ με τρεις ασίστ. Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος βρήκαν επίσης το δρόμο προς τα δίχτυα.

Κάθε αρχή και δύσκολη με την επιλογή του Απόλλωνα Σμύρνης να πιέζει έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, να την κάνει ακόμη πιο δύσκολη για το σύνολο του Γιοβάνοβιτς που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά στο πρώτο ημίωρο και προχώρησε σε αρκετά πουλήματα της μπάλας που δεν του επέτρεψαν να χτίσει άρτια τις επιθέσεις του.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 25´ απείλησαν με τον Ντάουντα έπειτα από λάθος του κατά τα άλλα εξαιρετικού Βέλεθ αλλά ο Διούδης είχε απάντηση και απομάκρυνε. Οι πράσινοι τα έβρισκαν σκούρα αλλά από το 25´ και έπειτα με πρωταγωνιστή τον... σεληνιασμένο Ματέους Βιτάλ που έκανε ότι ήθελε από αριστερά, ανέβασαν την απόδοση τους, είχαν δύο δοκάρια, δύο γκολ και με ένα φοβερό εικοσάλεπτο έβαλαν γερά θεμέλια νίκης.

Το σουτ του Πέρεθ στο 25´ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ακολούθησε δευτερόλεπτα αργότερα η κεφαλιά του Αϊτόρ μετά από σέντρα του Λούντκβιστ που είχε την ίδια κατάληξη. Ξανά στο οριζόντιο! 

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ψυχολογία, οι χώροι άνοιξαν στην μεσαία γραμμή του Απόλλωνα και στο 30᾽ μετά από σουτ του Βιτάλ και επέμβαση του Βέρχουλστ, ο Μαουρίσιο πήρε το... ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Το ημίχρονο πήγαινε προς το 1-0 αλλά μία τρομερή αντεπίθεση των πρασίνων έφερε και το δεύτερο γκολ. Ο Καρλίτος έδωσε στον Βιτάλ, εκείνος με δύο ντρίμπλες... εξαφάνισε την δεξιά πτέρυγα του Απόλλωνα και πάσαρε στον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ έκανε την σέντρα και ο Καρλίτος με κοντρόλ υπέροχο τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στο πλεκτό, ολοκληρώντας μια υποδειγματική κόντρα επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός που έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα(Αλεξανδρόπουλος αντί του τραυματία Μαουρίσιο και Ιωαννίδης αντί Λούντκβιστ) και στο δεύτερο μέρος ήταν το αφεντικό της συνάντησης, με την αποβολή του Φατιόν στο 54᾽ να κάνει πιο άνετη την συνέχεια για τους παίκτες του Τριφυλλιού, οι οποίοι από το 60᾽ και έπειτα ανέβασαν ρυθμό, πέτυχαν ακόμη δύο γκολ και έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία που έχασε την μεγάλη της ευκαιρίας στο 49᾽ με τον Ντάουντα. Το αριθμητικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού φάνηκε πάνω στο χορτάρι και στο 73᾽ ο Βιτάλ με εξαιρετική πάσα στον κενό χώρο, έβγαλε μόνο του στο... ξέφωτο τον Καρλίτος.

Ο Ισπανός φορ πέρασε τον Βέρχουλστ και σε κενό τέρμα έγραψε το 3-0. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έριξε στο ματς Χατζηγιοβάνη και Παλάσιος στην παρθενική του εμφάνιση, δεν σταμάτησε εκεί. Μία τρομερή... φωτοβολίδα του Αλεξανδρόπουλου από το τριάντα μέτρα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μίας τέλειας πρεμιέρας για το Τριφύλλι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Καρλίτος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (64’ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Σάχλι (55’ Παμλίδης), Ντάουντα (64’ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (64’ Ματέι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News