Ξανά στο… κενό: Δεν εγκρίθηκε η προκήρυξη, πάει για 11 Σεπτέμβρη η σέντρα

Ποδόσφαιρο
Ξανά στο… κενό: Δεν εγκρίθηκε η προκήρυξη, πάει για 11 Σεπτέμβρη η σέντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Δευτέρα (23/8) η επόμενη γενική συνέλευση

Η κατάσταση στη Super League παραμένει στο… βάλτο, αφού ούτε στη σημερινή γενική συνέλευση ψηφίστηκε η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Επτά ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, όσες έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο) ψήφισαν υπέρ και επτά άστεγες (μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ) ψήφισαν κατά.

Ο συνεταιρισμός έχει ήδη αποφασίσει τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την προσεχή Δευτέρα. Παραμένει αβέβαιο το πότε θα έχουμε σέντρα στο νέο πρωτάθλημα, με το σενάριο για τις 11 Σεπτεμβρίου όλο και πιο πιθανό.

Εκεί που υπήρχε τεράστιο χάσμα, ήταν στο φλέγον ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιώματων, το οποίο προβλέπεται και στην ολιστική μελέτη από την μεθεπόμενη σεζόν.

Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ, οι οποίες έχουν συμβόλαιο και για τη σεζόν 2022-21 δεν επιθυμούν (προσωρινά) την κεντρική διαχείριση και αποχώρησαν από την ψηφοφορία.

Η θέση της ΑΕΚ και του ΟΦΗ είναι ότι ήταν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει σωστά και οργανωμένα, με την αλλαγή πέντε άρθρων στο καταστατικό της λίγκας και φυσικά αυτό να γίνει από το 2023.

Αν τη Δευτέρα (22/08) βρεθεί η λύση με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των "άστεγων" ομάδων και ψηφιστεί και η προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα, τότε θα ψηφίσουν και υπέρ της Κεντρικής Διαχείρισης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News