«Μοιρασιά» στο «Βικελίδης»: Άρης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0

Ποδόσφαιρο
«Μοιρασιά» στο «Βικελίδης»: Άρης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση

«Άσφαιροι» έμειναν Άρης και Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των Play off.

Το τελικό 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, αποτέλεσμα που επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς. να διατηρήσουν το προβάδισμα επτά πόντων έναντι του αντιπάλου τους.

Ο Άρης τελειώνει τα play-offs φιλοξενούμενος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Κυριακή, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό, στην Λεωφόρο.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κρατάει την συνοχή των γραμμών του, αμυνόμενος με 4-4-2 και να ψάχνει την γρήγορη επίθεση στην «κόντρα».

Την ίδια ώρα, μετά τα… αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, ο Άρης προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή πλευρά του, με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη.

Παράλληλα, τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα από δύο κάρτες σε κάθε ομάδα, ενώ αξιόλογη φάση ή έστω… υποψία ευκαιρίας δεν υπήρξε.

Με ένα σουτ του Σάσα -που πέρασε άουτ- στο 12’ κι ένα ακόμα από τον Καρλίτος το οποίο απέκρουσε ο Κουέστα, έξι λεπτά αργότερα, να είναι… ότι καλύτερο είχε να μας παρουσιάσει το ματς!

Τελικά, η πρώτη κλασική ευκαιρία για γκολ καταγράφηκε από πλευράς «πράσινων», στο 25’, με τον Χατζηγιοβάνη όμως να την σπαταλάει, αφού -από την φοβερή κάθετη του Μακέντα- καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει απέναντι στον Κουέστα, κερδίζοντας μόνο ένα κόρνερ...

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, μέχρι το 34ο λεπτό. Όταν και είχαν μια ακόμα τελική από σουτ του Σάσα εκτός περιοχής, που πέρασε άουτ.

Για να ακολουθήσουν δύο ακόμα καλές περιπτώσεις να ανοίξουν το σκορ, με τον Μολό να προλαβαίνει τον Γκαρσία όμως στο 37’ και την κεφαλιά του Δεληζήση μετά από τρία λεπτά να περνάει άουτ.

Ο Συλαϊδόπουλος έστειλε τον Μακέντα αριστερά, πέρασε τον Βιγιαφάνιες στο «10» και άλλαξε σε 4-2-3-1 τον σχηματισμό του Παναθηναϊκού, που ήταν «εξαφανισμένος» μετά το ημίωρο.

Ωστόσο ήταν ο Άρης εκείνος που έκανε μια ακόμα φάση, την σπουδαιότερη του μάλιστα, για γκολ, με τον Μαντσίνι ωστόσο να σουτάρει άστοχα, από καλό σημείο, στο 43ο λεπτό!

Όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο, ξεκίνησε και το δεύτερο… Ο Σένκεφελντ προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Διούδη δεν έπιασε την κεφαλιά, ο Μαντσίνι το εκμεταλλεύτηκε, προσπάθησε να πλασάρει αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 47’.

Η ατυχία χτύπησε τους φιλοξενούμενους, με τον τραυματισμό και την αναγκαστική αποχώρηση του Σένκεφελντ στο 53’, με τον Αλεξανδρόπουλο να περνάει στα στόπερ και τον Σάντσες στον άξονα. 

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να είναι πιο επιθετικοί και να φτάνουν σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά… μέχρι εκεί, ως προς το… πολυπόθητο για αυτούς 1-0.

Καθώς ο Διούδης… απογειώθηκε στο 67ο λεπτό και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, για να διώξει εντυπωσιακά με το ένα χέρι!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες στο 71’, από την απερισκεψία του Πούγγουρα και την απευθείας κόκκινη κάρτα που είδε από τον Βαντ επειδή έπιασε από τον λαιμό τον Μαντσίνι.

Αυτό βέβαια δεν τον απέτρεψε από το να επισκεφτεί με αξιώσεις τα καρέ του Κουέστα, αλλά η κεφαλιά του Βιγιαφάνιες από την πολύ ωραία σέντρα του Μολό από δεξιά στο 79’ πέρασε άουτ…

Ο Άρης προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή του και να φτάσει στο γκολ που έψαχνε, αλλά ο Διούδης φρόντισε να έχει τις κατάλληλες τοποθετήσεις, στις φάσεις του Μπρούνο στο 80’ και του Γκάνεα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το 0-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (84’ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (79’ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (64’ Γκάμα), Γκαρσία, Μάνος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (53’ Σάντσες), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνης (63’ Ιωαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (76’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (75’ Καραγιάννης), Καρλίτος (64’ Μαουρίσιο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News