Με την υπεροχή του αήττητου σερί και το DNA του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Με την υπεροχή του αήττητου σερί και το DNA του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ηρακλείου μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία των Play out

Απολαμβάνοντας ακόμη τους… καρπούς της επιτυχίας (βαθμολογικά και ψυχολογικά) από το μεγάλο διπλό στη Λάρισα, στον ΟΦΗ έχουν στρέψει το βλέμμα στη συνέχεια.

Η… αποστολή για τη σωτηρία δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού απομένουν δύο αγωνιστικές στα Play out που θα κρίνουν τα πάντα.

Οι Κρητικοί παρέμειναν σε θέση ισχύος απέναντι σε Παναιτωλικό και Λάρισα, μετά τη νίκη στο «Αλκαζάρ» και έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Ταυτόχρονα όμως, έχει ήδη δοθεί το σύνθημα για… προσγείωση. Άλλωστε, τόσο σε επίπεδο τεχνικού επιτελείου, όσο και στο έμψυχο δυναμικό, υπάρχει η εμπειρία για τη σωστή διαχείριση και συναισθηματική ισορροπία.

Υπάρχουν προσωπικότητες, που έχουν ζήσει στο παρελθόν αγώνες «δίχως… αύριο» και αυτό φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ έχει «χτίσει» ένα αήττητο σερί στα Play out με τρεις ισοπαλίες (με Βόλο, Απόλλων Σμύρνης και Ατρόμητο) και δύο νίκες (με ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα). Με αυτό το αίσθημα υπεροχής πήγε στη Θεσσαλία, γνωρίζοντας από πριν ότι το διπλό του Παναιτωλικού στα Γιάννινα ανέβασε τον… πήχη. Η νίκη έμοιαζε πλέον απαραίτητη και η ισοπαλία «το μη χείρον βέλτιστον».

Η ομάδα του Ηρακλείου πήρε το… μάξιμουμ της βαθμολογικής συγκομιδής και ταυτόχρονα όλα τα… εφόδια για την τελική ευθεία.

Οι ποδοσφαιριστές με απόλυτη επίγνωση της κατάστασης, σωστά προετοιμασμένοι αγωνιστικά και πνευματικά, αξιοποίησαν κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα το DNA του συλλόγου. Αυτή τη δυναμική, που «βγήκε» σε όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα. Στην κάθε μπάλα που διεκδικήθηκε, στα τρεξίματα και στην αυταπάρνηση ως το τέλος.

Υπολογίζοντας φυσικά και την ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, όπως ο Ντε Γκουζμάν και ο Σακόρ, που έχουν ανέβει κατακόρυφα την κατάλληλη στιγμή.

Τώρα υπάρχει ο χρόνος για… ανάσες λόγω της διακοπής του Πάσχα, αλλά και για δουλειά ενόψει Λαμίας. Είναι το επόμενο… σκαλοπάτι ασφαλείας, με πρώτο ζητούμενο το αποτέλεσμα που θα κρατήσει τους «ασπρόμαυρους» στην 12η θέση και το… έπαθλο της απευθείας παραμονής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News