Όλα στο… μηδέν: Χωρίς γκολ και νικητή το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (0-0)

Ποδόσφαιρο
Όλα στο… μηδέν: Χωρίς γκολ και νικητή το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (0-0)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τελευταίο 10λεπτο έγινε… ροντέο το παιχνίδι

Το ντέρμπι της Τούμπας κράτησε τις… συγκινήσεις για το τέλος, όμως νικητής δεν υπήρξε στο 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική των Play Off.

Ένα, αποτέλεσμα που «ψαλιδίζει» κι άλλο τις ελπίδες των «πρασίνων» για ένα ευρωπαϊκό… εισιτήριο, ενώ ο «δικέφαλος» διατήρησε τη διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για τη φάση, που ο διαιτητής Γκεστράνιους δεν άφησε το πλεονέκτημα και έδωσε φάουλ υπέρ του Καμπετσή, τη στιγμή που από πάσα του τελευταίου ο Μακέντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

"Λάθος μου", έλεγε στους ποδοσφαιριστές της αθηναϊκής ομάδας στη συγκεκριμένη φάση. 

Επίσης, η ομάδα του Μπόλονι είχε τεράστια ευκαιρία στο 96’ με τον Καρλίτος, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια.

Διαμαρτυρίες και από τους γηπεδούχους για την τελευταία φάση του ματς, όπου ζητούν πέναλτι του Βέλεθ στον Κρμέντσικ.

Στο πρώτο 45λεπτο όλα ήταν στο μηδέν. Μετά τα πρώτα 5-10 λεπτά ο «Δικέφαλος», αφού πρώτα οι Ελ Καντουρί και Τζόλης άλλαξαν θέσεις στα άκρα της επίθεσης, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά με εξαίρεση μια τελική του Τζόλη (7’) μια προσπάθεια του Σφιντέρσκι (12’) και ένα σουτ του Ελ Καντουρί (25’) οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φανούν πιο απειλητικοί για την εστία του Διούδη.

Στην καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο 42’ ο Ελ Καντουρί γλίστρησε, μετά την κάθετη του Τσιγγάρα, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί φάτσα με την εστία, κλείνοντας ένα μέτριο σε θέαμα πρώτο μέρος.

Ο Γκαρσία έριξε με το ξεκίνημα του β' μέρους τον Κρμέντσικ στο παιχνίδι, αντί του Σφιντέρσκι, δίχως να αλλάξει κάτι στον σχηματισμό και στον τρόπο που η ομάδα του προσπαθούσε να προσεγγίσει την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έφερε από τον πάγκο τους Σβαμπ και Μουργκ, αντί των Τζόλη και Τσιγγάρα, λίγο αργότερα μπήκε και ο Λάμπρου, αντί του Ελ Καντουρί, με τον Μπόλονι να απαντά βγάζοντας τον Σανκαρέ και περνώντας τον Ενγκμπακοτό.

Με άκρως πειραματική ενδεκάδα στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ο «Δικέφαλος» συνέχιζε να μην μπορεί να φτιάξει μια φάση της προκοπής, όχι πως οι «πράσινοι» παρότι είχαν κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο ήταν απειλητικοί για τον Πασχαλάκη. Παρά τις κινήσεις των δύο πάγκων η εικόνα του αγώνα παρέμενε μέτρια έως κακή, η άμμος στην κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό μπροστά και στις δύο εστίες.

Η φάση του 79’ με τον Μακέντα να σκοράρει, αλλά τον Γκεστράνιους να έχει σφυρίξει πολύ νωρίτερα, ανέβασε προς στιγμή την ένταση, με μια καλή προσπάθεια του Κρμέντσικ μέσα στη μεγάλη περιοχή (91’) και το σουτ του Καρλίτος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να γράφουν τον επίλογο μιας κάκιστης από άποψης θεάματος αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80’ Ίνγκασον), Ντάγκλας Αουγκούστο, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Μπάμπα, Τζόλης (55’ Μουργκ), Σβιντέρσκι (46’ Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (65’ Λάμπρου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Σανκαρέ (57’ Ενγκμπακοτό), Μαουρίσιο, Ιωαννίδης (69’ Καμπετσής), Μακέντα (88’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News