Μεγάλη… ανάσα: Διπλό ο Παναιτωλικός, 0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Μεγάλη… ανάσα: Διπλό ο Παναιτωλικός, 0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αγρινιώτες έκαναν βήμα για την παραμονή

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε ο Παναιτωλικός στη «μάχη» για την παραμονή.

Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 0-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι αδιάφορος βαθμολογικά και μπήκαν δυνατά στο… κόλπο για την σωτηρία.

Η ομάδα του Δέλλα έφτασε τους 27 βαθμούς, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Μπαρμπόσα από το πρώτο ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση από το ξεκίνημα του αγώνα με τις δυνατές μονομαχίες των ποδοσφαιριστών να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα, βρίσκοντας μπροστά του την ασφυκτική πίεση των παικτών του ΠΑΣ.

Οι Αγρινιώτες τελικά κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στο γκολ, αφού στο 20ο λεπτό ο Εντιγκά με άψογη σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Έλντερ Μπαρμπόσα μέσα στην περιοχή με τον Πορτογάλο εξτρέμ, να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Μετά το γκολ του Παναιτωλικού οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κνετ, δίνοντας χώρο στους παίκτες του Δέλλα που έχασαν ευκαιρίες για να αυξήσουν την διαφορά τους. 

Στο 39ο λεπτό οι Γιαννιώτες έφτασαν μια... ανάσα από το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Ελευθεριάδης είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Κνετ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον Παναιτωλικό να έχει το προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν αρκετές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει ο ρυθμός της αναμέτρησης από τις πολλές διακοπές που υπήρξαν.

Χαρακτηριστικό είναι σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση, με τους παίκτες του Παναιτωλικού να απορροφούν την όποια πίεση ασκήθηκε από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ, με το τελικό 0-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Με την μεγάλη νίκη που πήρε ο Παναιτωλικός στην έδρα του ΠΑΣ, έβαλε «φωτιά» στην μάχη της παραμονής, με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να φτάνει πλέον του 27 βαθμούς αφήνοντας προσωρινά πίσω του ΟΦΗ (25 βαθμούς) και ΑΕΛ (24 βαθμούς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος (46' Kρίζμαν), Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεζ (64' Παμλίδης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (64' Νάουμετς), Μπρένερ (64' Δούμτσης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μανθάτης (79' Ματσόλα), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόσα (85' Καρέλης), Ντουάρντε (72' Τάχαρ), Βέργος (79' Μαλλής).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News