Νιόπλιας: «Με αυτή την πίεση, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όλα τα ματς»

Ποδόσφαιρο
Νιόπλιας: «Με αυτή την πίεση, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όλα τα ματς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής του ΟΦΗ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον Ατρόμητο

«Σκασμένοι» ήταν όλοι στον ΟΦΗ μετά το ματς με τον Ατρόμητο και τον τρόπο που διαμορφώθηκε η ισοπαλία.

Ο Νίκος Νιόπλιας προσπάθησε να εξηγήσει τους αγωνιστικούς λόγους, ενώ στάθηκε στην ψυχολογική και βαθμολογική πίεση που υπάρχει.

Αρχικά, απάντησε για τη διαχείριση του αγώνα και την οπισθοχώρηση της ομάδας του: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να πεις, γιατί μια ομάδα παίζει πίσω. Πρώτον, κάναμε τρεις αλλαγές λίγο μετά το 50’. Μπαίνουμε καλά, έρχεται το γκολ και κερδίζουμε. Έπειτα ζητάει αλλαγή, ο Σαρδινέρο και κρατάς μια αλλαγή στο τέλος μη τυχόν συμβεί κάτι, όπως και έγινε με τις κράμπες του Μαρινάκη. Αυτός είναι ο λόγος που δε μπορείς να φρεσκάρεις τη μεσαία γραμμή. Μετά θες να κρατήσεις το αποτέλεσμα και το άλλο είναι, ότι αναγκαστικά ο Ατρόμητος έβαλε τέσσερις επιθετικούς. Δεν έγινε κάποια μεγάλη ευκαιρία, γέμιζαν προς την περιοχή και το γκολ αυτό δεν μπορείς να πεις, ότι είναι μια φάση. Θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει. Αυτοί είναι οι λόγοι».

Για το αν διέκρινε φόβο, τόνισε ότι δεν υπήρχε απειλή με κλασσική ευκαιρία, αλλά συνεχή γεμίσματα.

«Στα τελευταία παιχνίδια, δεν είχαμε κάποιο φόβο ότι μας βάζουν στα δίχτυα ή κινδυνεύουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε ούτε ένα σουτ», ανέφερε ο έμπειρος προπονητής και πρόσθεσε: «Αυτά είναι παιχνίδια… καρδιάς. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε με τον Σακόρ. Γενικά, δεν πήγε πολύ πίσω. Σε πάει ο αντίπαλος, είσαι σωματικά και ψυχικά κουρασμένος. Έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, όλα μετράνε».

Κλείνοντας, επισήμανε για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Σε όλα τα μέχρι τώρα ματς έγινε αυτό, αλλά μπήκαμε πολύ καλά στο δεύτερο. Αρχή είναι το ένα, αρχή και το άλλο. Δεν είναι εύκολο, γιατί πιέζεσαι για το αποτέλεσμα, δεν έχεις άνεση. Είσαι πιεσμένος ψυχολογικά, αλλά περισσότερο βαθμολογικά. Μην περιμένουμε όλοι, μια ομάδα που είχε ξεχάσει πώς να κερδίζει, ότι τώρα είναι εύκολο και θα τα κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Παίζοντας και με ψυχολογική πίεση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News