ΟΦΗ: Στο... σταυροδρόμι των play out

Απόψεις
ΟΦΗ: Στο... σταυροδρόμι των play out

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρατάει την τύχη στα χέρια του - Το ματς με τον Ατρόμητο είναι το πιο καυτό για "δύο" στην αγωνιστική - Στο πνεύμα του "Γεντί Κουλέ" η μάχη για να βρεθεί στους 27 βαθμούς - "Σφηνάκια" και άλλα...

Από αυτή την ίδια την συγκυρία της κρίσιμης στροφής των αγωνιστικών των πλέι άουτ, δημιουργείται η ένταση για τα αποτελέσματα. Για κάθε ομάδα που έχει μείνει ακόμη μετέωρη στο ερώτημα μένω, πέφτω ή πάω στο μπαράζ, ο στόχος είναι το αποτέλεσμα που θα την φέρει σε πλεονεκτική θέση ή θα την διασφαλίζει.

Σε αυτή την 4η αγωνιστική, το πιο καυτό ενδιαφέρον για δύο, είναι στον αγώνα ΟΦΗ - Ατρόμητος στο «Γεντί Κουλέ».

Ο 24άρης ΟΦΗ, που ξεκίνησε από τη θέση μπαράζ,  φαίνεται να την έχει «καταβρεί» με τις θετικές του επιδόσεις στα τρία ως τώρα ματς του τουρνουά (σε σχέση με το παρελθόν του) και εκτιμώντας το ανταγωνιστικό του πεδίο, δείχνει έτοιμος να το συνεχίσει γιατί μόνο η νίκη θα τον κάνει ισχυρότερο στη πιεστική και επικίνδυνη συνέχεια στις θέσεις διαβάθμισης.

Ο πρώην άνετος και νυν 29ης Ατρόμητος επιζητεί βαθμολογική διασφάλιση, μετά τα συνεχή αρνητικά του αποτελέσματα, για να μη ζήσει εκείνη τη χρονιά που τον πέρασε από το Περιστέρι ο Εργοτέλης και μετά λίγο έλλειψε να πέσει ο ίδιος...

Στα άλλα ματς του προγράμματος το ενδιαφέρον ζωής ή θανάτου είναι σχεδόν μονόπλευρο, με μικρά σημεία βαθμολογικής ανεπάρκειας από την άλλη. Ο ουραγός Παναιτωλικός των 21 πόντων, στο Αγρίνιο χρειάζεται μόνο τρίποντο από τον 30άρη Απόλλωνα Σμύρνης, που δεν θα έλεγε όχι στον ένα βαθμό.

Παντελώς αδιάφορο το ματς του 38άρη Βόλου με τον 34άρη ΠΑΣ.

Η 30άρα Λαμία θέλει το κάτι της για να μην έχει υποψίες, απέναντι στην 23άρα και "άσπονδη" ΑΕΛ του Κούγια που θα ξέρει και τα αποτελέσματα των άλλων τη Δευτέρα, αλλά ανεξάρτητα από αυτά, η παρτίδα θα παιχτεί για τη νίκη.

-Αν ο ΟΦΗ αισθανθεί την παραμικρή δύναμη της έδρας του, στο ματς, η τύχη θα είναι με το μέρος του, απέναντι στον Ατρόμητο και με τη νίκη, τίποτα δεν θα μπορεί να αντιστρέψει την πορεία της παραμονής του, μέσα από ένα τεράστιο μάθημα μιας ολόκληρης σεζόν. 27άρης και με τρεις αγωνιστικές (δυο έξω, μία μέσα) μπροστά ακόμη;

-Λες και περίμεναν το ματς με τον ΟΦΗ για να κάνουν «ντου» στο προπονητικό κέντρο, 300 «Φενταγίν» στον Ατρόμητο: «Παντελίδη, Λαζαρίδη, αν δεν νικήσετε τον ΟΦΗ, θα ξανάρθουμε», φωνάζαν, περιμένοντας να έλθει η 10η αγωνιστική, έχοντας περάσει (και με διπλό η ΑΕΛ στο Περιστέρι) τις προηγούμενες χωρίς νίκη. Το βάθος αφορά αυτά που έλεγαν: «Μαζέψατε δέκα τσουτσέκια και έχουν κάνει την ομάδα άνω-κάτω».

-Ο Ατρόμητος βρέθηκε σε κατρακύλα, πέφτοντας στο διάστημα αυτό, βαθμολογικά κατά 50% σε σχέση το προηγούμενο διάστημα, με συνολικά 5 ήττες, οι δυο στα πλέι άουτ. Ευνόητα και τελευταίος στη λίστα της «φόρμας», πίσω από τον ΟΦΗ. Επιθετικά έχει παράγει σχεδόν τα ίδια. 25 γκολ, έναντι 24 του ΟΦΗ. Αμυντικά και ως σφιχτή ομάδα, καλύτερος (38-34).

- Το ματς ΟΦΗ-Ατρόμητος είναι -ως μέγα κλειδί- σημαντικό για τον ΟΦΗ, δεν είναι με την κύρια έννοια τελικός, αλλά σε αρνητική φορά του τουρνουά, μπορεί να αποδειχτεί.

- Ο Νιόπλιας ξέρει καλά τον Ατρόμητο, και ως προπονητής του ΟΦΗ, θα έχει απέναντι του μια από τις πρώην ομάδες του.

- Το «Γεντί Κουλέ», ακόμη και χωρίς θεατές θα δίνει το παλμό των απανταχού φίλων του ΟΦΗ για το «παιχνίδι της χρονιάς», όπως το χαρακτηρίζει αντικειμενικά ο Νιόπλιας.

-Στο Αγρίνιο μαθητές σε υπό κατάληψη σχολείο ανάρτησαν πανό περιλαμβάνοντας στα αιτήματά τους κατά των self-test τη σωτηρία του Παναιτωλικού! Τί έγραφε; «Η πόλη θα καεί, τον Τιτορμο αν ρίξετε στη Β’ Εθνική»!

-«Θα είμαστε αυστηροί με την ΕΠΟ αν δεν εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη». Διαβεβαίωση Αυγενάκη, μέσα από δηλώσεις του. Ο υφυπουργός δεν είπε όμως με ποιο τρόπο. Θα είναι ο ίδιος μετά το φιάσκο της επιλογής Ζαγοράκη υπό την ομηρία των «7+4» που αναδείχτηκε από τις δυνάμεις επιρροής;

-Θα καταφέρει ο Ζαγοράκης να περάσει κάποιες από τις «καλές ιδέες» που περιλαμβάνει η ολιστική μελέτη; Να εννοεί την αυτόνομη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού αθλητισμού στην οποία είναι εξ οφίτσιο πρόεδρος; Αν το πετύχει, τότε ναι, αλλάζει το χάρτη. Απρίλης, Μάης... στις 26 Ιουνίου είναι η γενική συνέλευση...

-Ανάγκη να μπει φρένο σε εγκληματικές ακρότητες που εκφράζονται από ακραίες πλευρές των οργανωμένων οπαδών.

-«Βαριές» κατηγορίες στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για το θάνατο του Μποτζατζίσκι από την εισαγγελική πρόταση... για ποινές που φθάνουν μέχρι και την ανθρωποκτονία. Ο Βούλγαρος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας, τον Ιανουάριο 2020, πριν το ματς Άρης - ΠΑΟΚ στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

-Κει κείνοι οι επικοινωνιακοί τύποι κάποιων μεγάλων ΠΑΕ, θα συνεχίζουν να ερίζουν για το ποιος από αυτούς τους αστέρες της φτηνής γλώσσας, σπέρνουν τη βία το ποδόσφαιρο;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News