Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός: Νίκη 3-1 με ανατροπή επί του Παναθηναϊκού

Ποδόσφαιρο
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός: Νίκη 3-1 με ανατροπή επί του Παναθηναϊκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός είναι από σήμερα και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας για την ποδοσφαιρική σεζόν 2020-21.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι «αιωνίων» και σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ (1-3), είναι πλέον στο +22 από τους Θεσσαλονικείς που είναι δεύτεροι στη βαθμολογία.

Έτσι, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος των Play off, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εξασφάλισε και τον εφετινό τίτλο.

Μάλιστα, η σημερινή νίκη ήρθε με ανατροπή, καθώς οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με εύστοχο πέναλτι του Μακέντα, όπως οι γηπεδούχοι είχαν… απάντηση με δύο γκολ του Χασάν και ένα του Μπρούμα στις καθυστερήσεις.

Το ντέρμπι αιωνίων ήταν εξαιρετικό συνολικά, γεμάτο ένταση, πάθος, πολλή τακτική αλλά και καλό ρυθμό κατά διαστήματα, τρία γκολ που μέτρησαν και δύο που ακυρώθηκαν, σωστές υποδείξεις από το VAR και μια αποβολή. Αυτή η τελευταία, του Πούγγουρα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν που έγειρε και οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών που κυριαρχούσαν στο ματς ούτως ή άλλως στο μεγαλύτερο διάστημά του. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Μπόλονι ξαναμπήκε στην περιοχή της και τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε και το γκολ της νίκης.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς μέχρι εκείνο το σημείο, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, γνωρίζοντας άλλωστε ότι ήθελε το «τρίποντο» για να τελειώσει τη φετινή... δουλειά. Είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό πολύ παθητικό και οπισθοχωρημένο. Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν φάσεις για γκολ, όμως αυτό ήρθε από την πλευρά των πρασίνων κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη τους επίθεση και τελική στο ματς, με το πέναλτι του Μακέντα που κέρδισε ο ίδιος και υποδείχθηκε μετά την χρήση του VAR. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο πάντως, η ομάδα του Μαρτίνς ευτύχησε να ισοφαρίσει με τον Χασάν που νωρίτερα είχε μπει στο ματς αντί του Μπα που τραυματίστηκε.

Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να μην παίζει τόσο παθητικά και να βοηθά σε αυτή την εικόνα. Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, αυτή τη φορά οι φάσεις έμειναν ανολοκλήρωτες για αρκετή ώρα. Όλα αυτά μέχρι και την αποβολή του Πούγγουρα σημείο από το οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πατήσει πιο συχνά και με περισσότερες αξιώσεις την περιοχή του Διούδη. Στη φάση του 72' βρήκε το -επί της ουσίας- γκολ της νίκης με την προβολή του Χασάν σε σέντρα του Μπρούμα, αφού στο φινάλε, μετά από 1-2 καλές στιγμές του «τριφυλλιού», βρήκε και τρίτο γκολ, με τον Μπρούμα στις καθυστερήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News