«Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι: Νίκη… προσπέρασης ο ΠΑΟΚ, 3-1 την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
«Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι: Νίκη… προσπέρασης ο ΠΑΟΚ, 3-1 την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι στο -1 από τη 2η θέση

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «δικεφάλων».

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-1 της ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική των Play off και την προσπέρασαν στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Γκαρσία είναι πλέον στους 50 βαθμούς και στο -1 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Άρη. Στους 48 παρέμεινε η «Ένωση».

Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ζίφκοβιτς μετά από στατική φάση που έμελλε να «πληγώσει» σε ένα ακόμη παιχνίδι την ΑΕΚ. Ο Στέφαν Σβαμπ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Ίνγκασον πρόλαβε τους αμυντικούς της Ένωσης και έστρωσε με το κεφάλι στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που «εκτέλεσε» για το 1-0, απόντος του Μπακάκη.

Η ΑΕΚ έψαχνε για απαντήσεις, ωστόσο, δεν υπήρχε ορθόδοξο πλάνο ανάπτυξης, επιχειρώντας κυρίως μέσα από στατικές φάσεις να περάσει τη μπάλα στην περιοχή του Δικεφάλου, ο οποίος -όμως- έμοιαζε ικανός να κάνει τη ζημιά στην κόντρα επίθεση, ποντάροντας και στα λάθη του αντιπάλου. Όπως και έγινε στο 30' μετά το λάθος του Ολιβέιρα που έφερε μια εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Ζίβκοβιτς για τον Καντουρί, με τον Μαροκινό να κοντρολάρει τη μπάλα προτού τη στρώσει στον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη, κρίνοντας πως υπάρχει παράβαση στο κοντρόλ του Καντουρί, με το γκολ να ακυρώνεται...

Η κυνική -στο παιχνίδι της- ΑΕΚ επιφύλασσε και νέα ψυχρολουσία στους γηπεδούχους καθώς λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, έγραψε το 1-1 μετά από μια υπέροχη κάθετη του Μάνταλου που «τελείωσε» υποδειγματικά ο Ολιβέιρα, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των «ασπρόμαυρων» στα δεξιά.

Η ΑΕΚ είδε το έργο σε επανάληψη στο β΄ημίχρονο αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκαν μόλις 17 δευτερόλεπτα από τους Θεσσαλονικείς προκειμένου να βρουν το γκολ που τους έφερε εκ νέου σε θέση οδηγού. Μετά από επτά επαφές με τη μπάλα και ασίστ του Τζόλη, ο Σφιντέρσκι με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1, βάζοντας «φωτιά» στην αναμέτρηση, με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν αρκετή δουλειά εκατέρωθεν σε ένα ανοιχτό παιχνίδι. 

Ο πρώτος λόγος ανήκε στην ΑΕΚ, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν με μεγαλύτερη άνεση τη μπάλα, πίεσαν ψηλά με τον Χιμένεθ να τα παίζει όλα για όλα στην επίθεση, ωστόσο, οι κλασικές ευκαιρίες είχαν την υπογραφή του ΠΑΟΚ (Καντουρί - Κρμέντσικ) και στο 89' οι ασπρόμαυροι «χτύπησαν» και εκτέλεσαν τον αντίπαλό τους για το τελικό 3-1.

Αυτή τη φορά, ο μοιραίος για την ΑΕΚ ήταν ο Λόπες, ο ΠΑΟΚ «έφυγε» στην αντεπίθεση, ο Κρμέντσικ έβγαλε την κάθετη στον Ζίβκοβιτς και ο τελευταίος πλάσαρε τον Αθανασιάδη, καταγράφοντας το δεύτερο του προσωπικό τέρμα, σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά για τον Σέρβο!  

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (88’ Μιχαηλίδης), Τζόλης (68’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (81’ Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι (58’ Σάκχοφ), Κρίστισιτς (81’ Κοσίδης), Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68’ Αλμπάνης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News