Σπουδαίο «τρίποντο»: Ο Απόλλωνας επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού

Ποδόσφαιρο
Σπουδαίο «τρίποντο»: Ο Απόλλωνας επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Σλίβκα σκόρερ πήραν τη νίκη οι γηπεδούχοι

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε σπουδαία νίκη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, επικρατώντας 1-0 του Παναιτωλικού.

Το γκολ πέτυχε ο Σλίβκα στο 63’, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό «τρίποντο».

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε τους γηπεδούχους στην 9η θέση της βαθμολογίας και στους 28 πόντους, στο +9 από την προτελευταία θέση που οδηγεί στα μπαράζ υποβιβασμού.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και με αρκετές διακοπές, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος και μάλιστα μόλις στο 1'. Με τον Μάζουρεκ να πιάνει το γυριστό σουτ, ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Ντάλσιο , ωστόσο να βλέπει το σουτ του να φεύγει άουτ.

Έκτοτε, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιχειρώντας κυρίως από την αριστερή πλευρά τους, με τους Μπεντινέλι και Χουχούμη. Χωρίς να δημιουργήσουν βέβαια κάποια κραυγαλέα ευκαιρία. Από την άλλη, η ομάδα του Αγρινίου έπρεπε να φτάσει το 26ο λεπτό, προκειμένου να απειλήσει εκ νέου, πραγματοποιώντας το με δύο φάσεις εντός ενός λεπτού. Στην πρώτη, το μακρινό σουτ του Μάζουρεκ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βέρχουλστ, ο οποίος δήλωσε «παρών» στο διαγώνιο σουτ του Ντάλσιο, ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα.

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, στο οποίο δεν παραβιάστηκε κάποια εκ των δύο εστιών, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απειλούσε κυρίως με στατικές φάσεις και με από... αέρος, με τον Μελίσσα να βάζει συνεχόμενα «στοπ». Μάλιστα, ο Απόλλων έκλεισε το πρώτο μέρος με μία ελπιδοφόρα εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι από το όριο της μεγάλης περιοχής. Με το δυνατό του σουτ να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναιτωλικό να είναι εκείνος που απειλούσε, δημιουργώντας τρεις φάσεις μέσα σε ένα οκτάλεπτο, έχοντας ως κύριο εκφραστή του τον Ματσόλα. Κι όμως κόντρα στη ροή, στο 63' ο Απόλλων κατάφερε να προηγηθεί. Σκόρερ του ο Σλίβκα, ο οποίος αξιοποίησε την εξαιρετική ασίστ με το τακουνάκι του Μπεντινέλι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στη συνέχεια όπως είναι λογικό ο Παναιτωλικός φόρτωσε την επίθεσή του. Εξαιρουμένου, όμως, του μονοκόμματου σουτ του Ντίας στο 90', το οποίο απέκρουσε ο Βέρχουλστ, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν δημιούργησε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Σλίβκα (85' Kάλισιρ), Φατιόν, Κολ (90'+3' Λαγός), Μπεντινέλι (85' Τσαμπούρης), Τσιλούλης, Ντάουντα (78' Ιωαννίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Τσιγγάρας, Κωνσταντόπουλος (76' Ταχάρ), Βάντερσον, Περέιρα (84' Αζάντι), Ντάλσιο, Ντίας, Εντινγκά, Μάζουρεκ (76' Γιάκολις), Ματσόλα (76' Βέργος), Καρέλης (84' Μεντόσα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News