«Ζωντανός» για 4αδα: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-1)

Ποδόσφαιρο
«Ζωντανός» για 4αδα: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολ των Μακέντα και Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, του οποίου επιβλήθηκε με 2-1 για την 26η αγωνιστική.

Έτσι, οι «πράσινοι» κράτησαν… ζωντανές τις ελπίδες τους για τις θέσεις της Ευρώπης.

Μακέντα και Ιωαννίδης πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ για τους Θεσσαλονικείς μείωσε ο Κρμέντσικ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε τον έλεγχο του ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με σουτ του Ομάρ Ελ Καντουρί στο 13′, με κεφαλιά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 16′ (και σουτ λίγο αργότερα), καθώς και με τρομερή κούρσα του Χοσέ Κρέσπο που κατέληξε σε άστοχο σουτ.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που αποδείχθηκε αποτελεσματικός, θυμίζοντας τις αναμετρήσεις πριν από την… κατρακύλα.

Συγκεκριμένα, στο 39ο λεπτό ο Λούκας Βιγιαφάνιες προώθησε εξαιρετικά στο δεξιό άκρο για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος είχε οπτικό πεδίο για να σεντράρει σωστά.

Ο Φεντερίκο Μακέντα νίκησε στον αέρα τον Ίνγκι Ίνγκασον και με αυτήν την καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η εικόνα του β’ ημιχρόνου, πάντως, ήταν διαφορετική, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το λάθος των αναμετρήσεων που έπαιρνε το προβάδισμα και εν συνεχεία κλεινόταν στο… καβούκι του.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύθηκαν.

Ο Αγιούμπ έστειλε την προειδοποιητική βολή (σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ) και ο Φώτης Ιωαννίδης βρήκε δίχτυα στο 82ο λεπτό.

Έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση, ο Καρλίτος έβγαλε στον Γενί Ενγκμπακοτό, εκείνος σούταρε, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με υπερένταση και ο επερχόμενος Ιωαννίδης διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του Μπόλονι.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε άμεσα, συγκεκριμένα στο 84′ με τον Μίκαελ Κρμέντσικ ύστερα από άστοχη έξοδο του Σωκράτη Διούδη, όμως αυτό δεν ήταν παρά το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αγιούμπ (74′ Ενγκμπακοτό), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (81′ Καρλίτος), Μακέντα (53′ Iωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74′ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (67′ Κρμέντσικ), Τζόλης (85′ Μουργκ), Σβιντέρσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News