Ο ΟΦΗ έχει να κερδίσει στο «Βικελίδης» 18 χρόνια

Ποδόσφαιρο
Ο ΟΦΗ έχει να κερδίσει στο «Βικελίδης» 18 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε για τελευταία φορά του Άρη, στις 28 Σεπτεμβρίου 2003 …

Για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Άρης φιλοξενεί στο «Κλ.Βικελίδης» τον ΟΦΗ (14/03, 19.00) και από τη μία οι «κίτρινοι» θέλουν τη νίκη για να σφραγίσουν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, ενώ οι παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου θέλουν βαθμούς για να πάρουν ώθηση για την μάχη των play off που θα ακολουθήσεις για τη διεκδίκηση της παραμονής στην κατηγορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Super League:

Στην καλύτερη του σεζόν ως τώρα στα χρόνια της Super League, ο Άρης θέλει τη νίκη για να τερματίσει την κανονική περίοδο δεύτερος στη βαθμολογία και να μπει στα πλέι οφ με βαθμολογικό πλεονέκτημα. Απέναντί του θα βρει τον ΟΦΗ, που στην προτελευταία θέση πλέον, ψάχνει επειγόντως τη διακοπή του σερί των εννέα αγώνων και έδωσε τα ηνία της ομάδας στο Νίκο Νιόπλια.

Αν νικήσει τον ΟΦΗ, θα τερματίσει την κανονική περίοδο στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, χάρη και στη καλή του παρουσία τις τελευταίες αγωνιστικές. Πήρε 2-2 στην Τούμπα, αλλά ήταν το δεύτερο μόλις παιχνίδι του στη σεζόν, όπου προηγήθηκε, αλλά δεν νίκησε. Με την ισοπαλία στην Τούμπα, ο Άρης έμεινε αήττητος στα πέντε τελευταία του παιχνίδια, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στην έδρα του νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι τον Ατρόμητο με 3-0, η ευρύτερη νίκη του εντός έδρας. Έβαλε τρία γκολ στον Ατρόμητο, αφού είχε πετύχει ένα στα τέσσερα προηγούμενα συνολικά!

Ο ΟΦΗ

Η συνεχής βαθμολογική υποχώρηση του ΟΦΗ είχε ως αποτέλεσμα μετά και την ήττα εντός έδρας από την τελευταία ΑΕΛ, να αντικατασταθεί ο προπονητής Γιώργος Σίμος και να αναλάβει ο Νίκος Νιόπλιας, ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας στην Α’ Εθνική. Θα ξεκινήσει από το δύσκολο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη. Έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο ΟΦΗ δέχτηκε γκολ και έχασε τον ένατο αγώνα του στη σειρά. Έχει πάρει τους 10 από τους 19 βαθμούς του εκτός έδρας, ενώ πέρσι, παρά την εντυπωσιακή του πορεία είχε μόνο οκτώ. Ωστόσο τελευταία ακολουθεί τη γενική του εικόνα και εκτός έδρας. Έχασε τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας, αφού είχε μια ήττα στα τέσσερα προηγούμενα.

Μεταξύ τους

Ο Άρης πέρασε από το Ηράκλειο στον πρώτο γύρο με 3-0, νίκη που είναι η ευρύτερη επί του ΟΦΗ εκτός έδρας, η ευρύτερη από το 2009 ανεξάρτητα έδρας, αλλά και η 40ηστα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Άρης έχει κερδίσει τα τρία τελευταία και πέντε από επτά τελευταία, από το 2018, που βρέθηκαν και πάλι μαζί στη Super League. Κοντεύουν τα 18 χρόνια από τότε που ο ΟΦΗ πέτυχε νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Ο ΟΦΗ έχει να νικήσει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη από τις 28 Σεπτεμβρίου 2003, 2-1 (60’ φάουλ Φρατζέσκος – 36’ κεφαλιά Αδάμος, 84’ σουτ Ρουμπάκης), αλλά ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Μακεδονικού. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΟΦΗ έχει να νικήσει από το 1997, 2-1 και τότε, με δύο γκολ του Νίκου Νιόπλια, που θα είναι από σήμερα στον πάγκο του.

Η ιστορία

Νίκες Άρη: 40

Ισοπαλίες: 14

Νίκες ΟΦΗ: 27

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 28

Ισοπαλίες: 7

Νίκες ΟΦΗ: 5

Στον πρώτο γύρο

19.12.2020: ΟΦΗ – Άρης 0-3

(29’ σουτ Μπερτόλιο, 42’ σουτ Μπερτόλιο, 76’ πέναλτι Ματίγια)

Πέρσι στην κανονική διάρκεια

24.08.2019: Άρης – ΟΦΗ 1-1

(69’ σουτ Λούκας Σάσα – 18’ σουτ Μεγιάδο. Ο Ντιγκινί αστόχησε σε πέναλτι για τον Άρη)

Πέρσι στα πλέι οφ

06.06.2020: Άρης – ΟΦΗ 3-1

(42’ σουτ Μπρούνο Γκάμα, 73’ φάουλ Μπρούνο Γκάμα, 80’ σουτ Κορχούτ – 21’ σουτ Σακόρ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News