ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Με δύο γκολ στο τέλος ο ΠΑΟΚ «έσωσε» το βαθμό

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Με δύο γκολ στο τέλος ο ΠΑΟΚ «έσωσε» το βαθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγκαλιά με μια τεράστια νίκη βρέθηκε ο Άρης αλλά ο ΠΑΟΚ τον ισοφάρισε

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν ανέδειξε νικητή, με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2. Ένα ντέρμπι στο οποίο μέχρι το 87’ ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2 και αγκαλιά με μια μεγάλη νίκη αλλά ο «δικέφαλος» ξύπνησε στο τέλος και έβαλε δύο γκολ, φτάνοντας στην ισοφάριση ενώ είχε κι άλλη φάση για να κάνει μια επική ανατροπή…

Ο Άρης μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και η ανωτερότητά του επιβεβαιώθηκε στο 26’, όταν πήρε το προβάδισμα με τον Μπερτόγλιο, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ το εξαιρετικό γύρισμα του Ντάνιελ Μαντσίνι. Το 0-1 ήταν απόλυτα δίκαιο στο α’ ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ δε βοηθήθηκε ιδιαίτερα με την είσοδο του Σφιντέρσκι αντί του αρνητικού Καγκάβα, αντίθετα δικαιώθηκε ο Μάντζιος που έριξε στο ματς τον Μάνο και εκείνος χρίστηκε σκόρερ λίγα λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα, στο 69' Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Τσιγγάρα, έβγαλε στην αντεπίθεση την ομάδα του, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει ασταθώς το σουτ του Γκάμα και στη συνέχεια της φάση, ο Μάνος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

Το 0-2 "αφύπνισε" τον Δικέφαλο που έψαξε την αντίδραση και πίεσε για το γκολ που θα τον βάλει ξανά στο παιχνίδι. Στο 78' ο Μαρτσίνιακ έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σίλβα στον Ζίβκοβιτς, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του, αφού πρώτα είδε τη φάση στο μόνιτορ, καθώς ο Σέρβος ήταν εκείνος που έκανε φάουλ στον αντίπαλό του.

Παρ' όλα αυτά, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον πραγματοποίησε μία τρομερή... επαναφορά. Στο 87' ο Ισλανδός στόπερ μείωσε σε 2-1 με όμορφο κοντινό πλασέ, ενώ στο 90 +4' κέρδισε πέναλτι από τον Μπουσέ, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Βιεϊρίνια για το 2-2.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (Μπάμπα 80′), Τσιγγάρας, Σβαμπ (Ελ Καντουρί 80′), Καγκάβα (Σφιντέρσκι 46′), Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ.

Άρης: Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (Μπεναλουάν 86′), Τζέγκο, Μπρούνο (Μάνος 55′), Μπερτόγλιο (Σίλβα 71′), Γκάμα (Κάτσε 71′), Μαντσίνι (Γκανέα 86′).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News