«Μπλόκο» στην Τρίπολη: Έλαμψε ο Αστέρας, 2-1 τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
«Μπλόκο» στην Τρίπολη: Έλαμψε ο Αστέρας, 2-1 τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αρκάδες εξασφάλισαν και μαθηματικά τα πλέι-οφ

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία, νικώντας 2-1 τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής.

Οι Αρκάδες «κλείδωσαν» και μαθηματικά την παρουσία τους στα πλέι-οφ, βάζοντας παράλληλα… φωτιά στη «μάχη» της 2ης θέσης.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Σίτο (37') και Λουίς Φερνάντεθ (54'). Μείωσε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (84') για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν και δοκάρι με τον Ουάρντα στο 35'.

Στα πρώτα δύο λεπτά οι δύο ομάδες απείλησαν από μία φορά, με τους Κρμέντσικ και Μουνάφο, προειδοποιώντας για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Με κινητήριο μοχλό επιθετικά τον Τσέχο φορ ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα στο 21′ αλλά ο Κρμέντσικ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το εξαιρετικό πλασέ του να μην μετρήσει.

Στο 35′ ο Ουάρντα πήρε την μπάλα μετά από ενέργεια του Κρμέντσικ, σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Ο… νόμος του ποδοσφαίρου «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο λεπτά αργότερα. Ο Κώτσιρας με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον ξεχασμένο από τον Ροντρίγκο στο δεύτερο δοκάρι Σίτο, ο οποίος πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα.

Με δυνατό βολέ στον αέρα «εκτέλεσε» τον Ζίβκοβιτς, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας και άνοιξε το σκορ.

Βλέποντας τα εξτρέμ του να έχουν σαφές πρόβλημα δημιουργίας ο Πάμπλο Γκαρσία από το πρώτο ημίχρονο σήκωσε για προθέρμανση τον Τζόλη.

Ο 19χρονος άσος αλλά και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν και οι πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο για να αλλάξει το ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Μπορεί ο Γκαρσία να ενίσχυσε την επίθεσή του, όμως η άμυνα ήταν αυτή, που τον εξέθεσε για άλλη μία φορά με αποτέλεσμα στο 54′ οι Αρκάδες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Λουίζ Φερνάντεθ.

Τα δύο στόπερ του ΠΑΟΚ τα έκαναν… θάλασσα σε αυτή τη φάση. Οι δύο επιθετικοί του Αστέρα όλα ιδανικά και έτσι ήρθε το γκολ. Ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά από τον Βαρέλα, ο Φερνάντεθ ξέφυγε από τον Μιχαηλίδη και πλάσαρε εύστοχα διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να επιτεθεί, να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα και να ξαναμπεί στο ματς. Στο 84′ αυτός, που κατάφερε να βρει δίχτυα ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με την κλασική του κίνηση και το αριστερό σουτ, που συνηθίζει.

Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε κάτι περισσότερο και έφυγε ηττημένος από το γήπεδο ενώ οι γηπεδούχοι με το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για μία πολύ σημαντική νίκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News