Διπλό… ανάσα: Νίκη για τη Λαμία (0-1), στην έδρα του Απόλλωνα

Ποδόσφαιρο
Διπλό… ανάσα: Νίκη για τη Λαμία (0-1), στην έδρα του Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εύστοχο πέναλτι του Αραμπουλί έκρινε την αναμέτρηση

Η Λαμία πήρε σπουδαίο διπλό επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-1 και μπήκε δυναμικά στη «μάχη» της παραμονής.

Το γκολ του Αραμπουλί με εύστοχο πέναλτι, έδωσε ένα σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που έφτασε τους 15 βαθμούς.

Η Λαμία (έχει και δύο αγώνες λιγότερους) ξεπέρασε τον Παναιτωλικό στη βαθμολογία, ενώ είναι στο -4 από τον ΟΦΗ. Παράλληλα, το συγκρότημα της Φθιώτιδας είναι στο +6 από την ουραγό Λάρισα, ενώ εκκρεμούν τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ρυθμό. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές, ενώ οι μάχες ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή του αγωνιστικού χώρου κυριάρχησαν. Η πρώτη τελική μάλιστα καταγράφηκε στο 30' σε μία κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Η Λαμία, ωστόσο, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 30' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Φατιόν. Ο Μπατσάνα Αραμπούλι ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας το 0-1, παρά το γεγονός ότι ο Βέρχουλστ έπεσε σωστά.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι δεν βρήκε ρυθμό με την ομάδα του Γρηγορίου να καταγράφει όμως τελικές ευκαιρίες με ένα σουτ του Ρόμανιτς στο 41', αλλά και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς στο 43'.

Ο Απόλλων Σμύρνης στο δεύτερο μέρος μπήκε λίγο καλύτερα, αλλά δίχως να δείξει επιθετικές αρετές που είχε παρουσιάσει σε προηγούμενα παιχνίδια. Στο 56' κατέγραψε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Μπεντινέλι, έπειτα από κεφαλιά του Ιωαννίδη, έπιασε σουτ στην κίνηση με τον Επασί να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Δύο λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα σουτ του Ντέλετιτς που δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Η ομάδα του Γρηγορίου έδειχνε ότι προσπαθεί να διαχειριστεί το παιχνίδι και να τρέξει την κόντρα επίθεση.

Ο Απόλλων στη συνέχεια αύξησε την πίεση του προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 71' ο Ντάουντα πήρε μία κεφαλιά, αλλά μάζεψε ο Επασί. Στο 75ο λεπτό ο Σλίβκα έπιασε καρφωτή κεφαλιά σε γύρισμα του Μπρούτσιτς, αλλά δεν ήταν εύστοχος.

Η ομάδα του Παράσχου συνέχιζε να πιέζει μέχρι το φινάλε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Η Λαμία έμεινε και με δέκα παίκτες στο 88ο λεπτό, όταν ο Ρόμανιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, η ομάδα του Γρηγορίου ήταν εκείνη που είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπα να μην μπορεί σε αντεπίθεση να ευστοχήσει στο 90+3'.

AΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Κάλισιρ (86’ Ντομίνγκες), Τσαμπούρης (76’ Μπαξεβανίδης), Φατιόν (76’ Μουνιέ), Σλίβκα, Μπεντινέλι, Τσιλούλης, Ιωαννίδης, Ντάουντα.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Αραμπούλι (73’ Τζέιμς), Ρόμανιτς, Ντέλετιτς (90’ Μπιάρνασον), Καραμάνος (82’ Μπα).

1.Ολυμπιακός 57

2.Άρης 43

3.ΑΕΚ 43

4.ΠΑΟΚ 43

5.Παναθηναϊκός 41

6.Αστέρας Τρ. 37

7.Βόλος 27

8.Ατρόμητος 25

9.Απόλλων Σμ. 22

10.ΠΑΣ Γιάννινα 21

11.ΟΦΗ 19

12.Λαμία 15

13.Παναιτωλικός 14

14.Λάρισα 9

*Λαμία και Λάρισα έχουν δύο αγώνες λιγότερους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News