Χωρίς τoν Μακέντα στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Χωρίς τoν Μακέντα στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν άρεσε η απόφαση του Μπόλονι στον Ιταλό επιθετικό…

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί το βράδυ της Κυριακής (14/02, 19.30, NS1) χωρίς τον Φεντερίκο Μακέντα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Ιταλός επιθετικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και πρόκειται για επιλογή του Λάζλο Μπόλονι. Ο κόουτς των πρασίνων είχε πάρει 22 ποδοσφαιριστές και ο ένας από τους δύο που κόπηκαν από την εικοσάδα ήταν ο Μακέντα.

Ο Ιταλός επιθετικός είχε συμπεριληφθεί αρχικά στους 22 παίκτες που επέλεξε ο 67χρονος τεχνικός το απόγευμα του Σαββάτου (13/02) για τον μεγάλο αγώνα, εκ των οποίων οι δύο ήταν τερματοφύλακες (Διούδης, Ξενόπουλος). Κάτι που σήμαινε πως την ημέρα του αγώνα, θα έμεναν δύο παίκτες εκτός της τελικής αποστολής. Οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως αυτοί που θα "κόβονταν" την τελευταία στιγμή, θα ήταν κάποιοι απ’ τους "μικρούς".

Ο Μπόλονι ωστόσο, αποφάσισε διαφορετικά και σε τετ-α-τετ που είχε χθες το βράδυ (Σάββατο 13/02), με τον Μακέντα τον ενημέρωσε πως θα τον αφήσει εκτός. "Θέλω να έχω έναν χαφ κι έναν αμυντικό παραπάνω στην 20άδα", ήταν η "δικαιολογία" που επικαλέστηκε ο Ρουμάνος τεχνικός, τονίζοντας πως η απόφασή του πάρθηκε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, επειδή ο Σένκεφελντ έχασε αρκετές προπονήσεις στις αρχές της εβδομάδας και ήθελε να έχει μία παραπάνω επιλογή, ειδικά στα μετόπισθεν. Κι από τη στιγμή που είχε στην αποστολή και τους Ιωαννίδη, Καμπετσή, Καρλίτος, αποφάσισε να "κόψει" τον 29χρονο επιθετικό.

Ο Μακέντα "συνοφρυώθηκε" και σίγουρα δεν του άρεσε όλο αυτό που άκουσε, δεδομένου ότι από τις αρχές Ιανουαρίου (και το εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη) έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα. Μόνο στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης (11/02) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" -που εντέλει αναβλήθηκε- τον είχε στις βασικές επιλογές του ο Μπόλονι και τώρα, βρέθηκε και εκτός… 20άδας.

Ένα θέμα που αν μη τι άλλο θα "σηκώσει" αρκετή κουβέντα και τις επόμενες ημέρες, καθώς είναι ξεκάθαρο πια πως στο μυαλό του Μπόλονι ο Μακέντα είναι πια 4η επιλογή στην επίθεση. Και το όλο ζήτημα απαιτεί λεπτή εσωτερική… διαχείριση, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι, όπου είναι δεδομένο πλέον πως θα (ξανα)γίνει προσπάθεια πώλησης του Ιταλού επιθετικού…

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News