Mε μηδενισμό και αφαίρεση έως 5 βαθμών κινδυνεύει η Λάρισα

Ποδόσφαιρο
Mε μηδενισμό και αφαίρεση έως 5 βαθμών κινδυνεύει η Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνέπειες για την μη διεξαγωγή του αγώνα στη Λαμία...

O διαιτητής Aριστομένης Κουτσιαύτης ενημέρωσε πως δεν ξεκινάει το παιχνίδι Λαμία-Λάρισα εφόσον βρίσκονται στην αποστολή (στον αγωνιστικό χώρο ή στον πάγκο) οι παίκτες με των φιλοξενούμενων με δελτία που έχουν ανακληθεί...

Συνεπώς το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα των Θεσσαλών.

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, η υπαίτια ομάδα για μη έναρξη αγώνα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0, μηδενισμό βαθμών στο ματς και πρόστιμο 8.000-40.000 ευρώ.

Υπάρχουν πάντως τρεις πιθανές εξελίξεις.

  Α) Κατηγορία πως δεν διεξήχθη ή διακόπηκε ένα παιχνίδι με υπαιτιότητα μίας ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση της ΑΕΛ.  Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα με 3-0 και με «βαρύ» χρηματικό πρόστιμο (δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών καθώς δεν είχε υπήρχαν επειδόδια.    Β) Αποχώρηση ομάδας μετά την έναρξη κάποιας αναμέτρησης.  Θεωρητικά σέντρα δεν είχαμε ποτέ, όμως το παραπάνω σενάριο το κρατάμε για παν ενδεχόμενο. Εάν κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο (και αποδειχθεί φυσικά) τότε θα χάσει το ματς με 3-0 (σκορ δεν είχαμε), θα της αφαιρεθούν 5 βαθμοί από το τρέχων πρωτάθλημα και ακόμη 5 από το επόμενο. Φυσικά υπάρχει και το «τσουχτερό» πρόστιμο.    Γ) Συμμετοχή παίκτη ή παικτών από μία ομάδα σε έναν αγώνα, χωρίς να έχουν δελτίο.  Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα που χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστές χωρίς δελτίο, χάνει τον αγώνα με 3-0 και της αφαιρούνται 3 βαθμοί (και της επιβάλλεται πρόστιμο).      Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αναπάντητα ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν με τις κλήσεις σε απολογία, όταν γίνουν αυτές. Τότε θα αποσαφηνιστεί σε μεγάλο βαθμό πως θα χαρακτηριστεί μη διεξαγωγή του σημερινού αγώνα και φυσικά από το αν η ΑΕΛ θα κληθεί να απολογηθεί ως υπαίτια μη τέλεσής του.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News